کاربرد انواع زبان های برنامه نویسی
تاريخ درج :

 

برنامه نویسان از زبان برنامه نویسی برای برقراری ارتباط با رایانه استفاده می کنند. در این مقاله انواع زبان های برنامه نویسی را دسته بندی خواهیم کرد:

 

دسته بندی 1

انواع زبان های برنامه نویسی را به شکل زیر می توان دسته بندی کرد

·        زبان های برنامه نویسی سطح بالا

·        زبان های برنامه نویسی سطح پایین

زبان های سطح پایین: زبان های سطح پایین با پردازنده کامپیوتر یا CPU به طور مستقیم ارتباط برقرار می کنند و دستورات اساسی را اجرا می کنند و خوانایی آنها بسیار کم است. کد ماشین، یک مثال از زبان سطح پایین است که شامل دو عدد 0 و 1 است.

زبان های سطح بالا: برخلاف زبان های برنامه نویسی سطح پایین، زبان های سطح بالا از زبان عادی استفاده می کنند، به دلیل همین موضوع خوانایی بیشتری خواهند داشت. کد های زبان های سطح بالا حتما باید توسط یک کامپایلر به کد ماشین تبدیل شوند تا کامپیوتر بتواند آنها را درک کند. نمونه هایی از زبان های برنامه نویسی سطح بالا C++، Python یا Ruby است.

 

دسته بندی 2

انواع زبان های برنامه نویسی را به شکل زیر نیز می توان درسته بندی نمود

·        زبان های برنامه نویسی کامپایل شده

·        زبان های برنامه نویسی تفسیر شده

زبان برنامه نویسی سطح بالا باید به زبان برنامه نویسی سطح پایین با استفاده از یک مفسر یا کامپایلر، بسته به نوع زبان، تبدیل شود. زبان های تفسیر شده قابلیت انتقال بیشتری نسبت به زبان های کامپایل شده دارند، در حالی که زبان های کامپایل شده سرعت بیشتری در اجرا، نسبت به زبان های تفسیری دارند. با توجه به ارتقاء سرعت پردازش گرها، مزیت سرعت بالای زبان های کامپایل شده بسیار بی اهمیت است و تفاوت بین زبان های کامپایل شده و تفسیری بسیار جزئی و کم است. زبان های تفسیر شده، مفسر، هر عبارت را با یک خط، در یک زمان به کد ماشین تبدیل می کند. نمونه هایی از زبان های تفسیر شده جاوا اسکریپت، پایتون و روبی است. زبان های کامپایل شده نیز کد های نوشته شده را پس از اتمام نوشتن به کد ماشین تبدیل می کنند و در نهایت یک فایل اجرایی ایجاد خواهد شد. نمونه هایی از زبان های کامپایل شده C++، COBOL و ویژوال بیسیک است. این فایل های اجرایی سپس توسط اینترنت، CD-ROM ها یا سایر رسانه ها پخش و اجرا می شوند.

 

دسته بندی 3

انواع زبان های برنامه نویسی را به روش سومی هم دسته بندی می کنند که به شکل زیر می باشد

·        زبان های برنامه نویسی تحت ویندوز

·        زبان های برنامه نویسی موبایلی

·        زبان های برنامه نویسی تحت وب

زبان های برنامه نویسی تحت ویندوز:  هدف در تمامی این زبان ها تولید نرم افزار برای ویندوز و کامپیوتر است اعتبار زبان های برنامه نویسی تحت ویندوز به نسبت زبان های تحت وب بیشتر است. مزیت مهم دیگر این زبان ها سرعت بالای آنهاست. سی شارپ، سی، سی پلاس پلاس، دلفی، پرل نمونه هایی از زبان های برنامه نویسی تحت ویندوز هستند.

زبان های برنامه نویسی موبایلی: آمار ها نشان خواهند داد که اکثر افراد بخشی از روز خود را به موبایل و برنامه های آن اختصاص می دهند در نتیجه افراد زیادی هستند که برای کسب و کار های خود اقدام به طراحی اپلیکیشن های موبایلی می کنند که برای این کار ابتدا باید زبان برنامه نویسی خود را انتخاب کنند. نمونه هایی از زبان های برنامه نویسی موبایلی: Buildfire.js، python، java، php، swift، c#، c++، Ruby و ... است.

زبان های برنامه نویسی تحت وب: تمامی زبان های این قسمت جزء زبان های برنامه نویسی پرکاربرد هستند همه ی موارد زیر نشان دهنده این موضوع است که به زودی سایت ها جایگزین نرم افزار های نصبی خواهند شد زیرا مشکلات نرم افزار های نصبی همچون راه اندازی آنها را ندارند:

·        استفاده از گوگل داکس و گوگل شیت به جای نرم افزار های مایکروسافت ورد و اکسل

·        روی کار آمدن youtubeو Netflix به جای مدیا پلیر و Winamp

·        لپ تاپ های Chromebooks که علاوه بر سادگی، هیچ نرم افزاری بر روی آنها نصب نشده است و در واقع عاری از هر چیز غیر ضروری است.

انواع زبان های برنامه نویسی سایت

  •  زبان های سمت کاربر: زبان هایی که وظیفه ارتباط با کاربر و نمایش محتوای تولید شده را دارند مثل HTML و  CSSو javascript
  • زبان های سمت سرور: کاربرد زبان برنامه نویسی سمت سرور در پردازش اطلاعات دریافتی کاربر است. در این زبان ها در پشت صحنه کارهای محاسباتی صورت خواهد گرفت و کاربر چیزی از این موضوع را نخواهد دید نمونه هایی از این زبان ها Asp.net، php، python، Ruby، java است.

 

خلاصه

زبان های برنامه نویسی طبقه بندی های مختلفی دارند اما به طور کلی زبان های برنامه نویسی بر اساس کارکرد به سه دسته تحت وب، تحت ویندوز و موبایلی دسته بندی می شوند.

 

بانک اطلاعات آموزشگاهی

مجله زونکن

 


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.