فرصت های پیش روی استارتاپ شما برای جهانی شدن و فعالیت در سایر کشورها
اگر اخیرا استارتاپی در حوزه فناوری ساختهاید و به دنبال گسترش فعالیت خود در سایر کشورها هستید و یا میخواهید محدودیتهایی که برای فعالیت در ایران دارید مانند باز کردن حساب بانکی را کنار بگذراید این مقاله به شما کمک میکند.
یکی از روشهایی برای گسترش فعالیتهای خود در سایر کشورها دارید، ثبت کردن شرکت، حساب بانکی و حضور در آن کشورها است که این خود امری سخت و دشوار است زیرا معمولا این روند نیاز به حضور فیزیکی فرد بنیانگذار در آن کشورها را دارد. دلیل دشوار بودن آن هم مشکلات دریافت ویزای اغلب کشورها برای ایرانیان است. اما در چند سال اخیر کشورهای مختلف با هدف جذب استارتاپها و سرمایهگذاران مختلف اقدام به راهاندازی ویزای استارتاپی کردهاند که این نوع ویزا مختص استارتاپها است و در هر کشوری شرایط خاصی دارد. در ادامه این مقاله لیستی از کشورهایی را ذکر میکنیم که برای ایرانیان قابل دسترس هستند و در مورد شرایط کلی آنها مینویسیم.
ویزای استارتاپی چیست؟
این نوع ویزا به کارآفرینان، سرمایهگذاران و بینانگذاران کمک میکند تا بدون محدودیتهای دریافت ویزاهای معمول به اکوسیستم استارتاپی آن کشور دسترسی داشته باشند و بتوانند از طریق دریافت ویزای استارتاپی مخصوص آن کشور شرکت ثبت کنند، حساب بانکی باز کنند، به جامعه استارتاپی آن کشور در تماس باشند و از همه مهمتر از منابع مالی آن کشور برای رشد استارتاپ خود استفاده کنند.
کشورهای در دسترس برای این نوع ویزا:
- کانادا
- شیلی
- لیتوانی
- فرانسه
- دانمارک
- استونی
- ایرلند
- ایتالیا
- سوئد
- اسپانیا
- هلند
- انگلستان
- استرالیا
- نیوزلند
شرایط کلی برای دریافت این نوع ویزا چیست؟
شرایط دریافت این نوع ویزا برای هر کشوری متفاوت است ولی ما به صورت خلاصه سعی میکنیم تا شرایط کلی را بنویسیم، به صورت کلی شما به عنوان بنیانگذار نیاز دارید که صاحب یه طرح کسبوکار نوآور باشید و برای این طرح خود برنامه تجاری مدون و قابل ارائه داشته باشید. اینکه شرکت شما به ثبت رسیده باشد و یا در حد یک ایده باشد نیز بسیار مهم است و بسته به اینکه در چه مرحلهای از رشد هستید، گستره انتخاب شما برای درخواست ویزا را تحت الشعاع قرار میدهد.
به عنوان مثال اگر از عمر شرکت شما بیش از ۵ سال گذشته باشد، کشوری مانند ایتالیا به شما ویزا نخواهد داد.
عامل دیگر در انتخاب کشور مورد نظر میزان سرمایه اولیه شماست. لیتوانی یکی از کشورهایی است که نیاز به سرمایهگذاری در استارتاپ را ندارد و شما بدون سرمایه اولیه نیز میتوانید برای ویزای استارتاپی این کشور اقدام کنید. ولی از سوی دیگر کشوری مانند استرالیا شرایط سختی برای دریافت ویزا دارد و شما را مجبور میکند که در بازهای دو ساله حجم سرمایهگذاری خود را در این کشور بالا ببرید.
یکی دیگر از عوامل تاثیر گذاری در انتخاب مدت زمان ویزا است. این مدت زمان بسته به کشور فرق میکند ولی اغلب کشورهای ذکر شده به شما تا یک سال ویزای استارتاپی با قابلیت تمدید آن تا ۲ سال را نیز میدهند.
در صورتی که شما به همراه خانواده خود قصد اقدام دارید نیز باید در انتخاب کشور دقت کنید، هر چند که اغلب این کشورها محدودیت خاصی برای پذیرش شما به همراه خانواده ندارند ولی اغلب از شما میخواهند که مدارکی دال بر تمکن مالی خود در مدت زمان حضور شما در آن کشور ارائه کنید.
برای خواندن جزییات مفصلتر و دقیق هر ویزا در هر کشور، به سایت ایران استارپ دیلی مراجعه کرده و راهنمای جامع ویزای استارتاپی این مرجع معتبر را بخوانید.
ایران استارتاپ دیلی مرجع استارپی ایران است و در آن شما میتوانید از سیر تا پیاز استارتاپ را بخوانید. از آموزش استارتاپی تا اخبار استارتاپی و مقالات استارتاپی همه در سایت ایران استارتاپ دیلی به صورت رایگان فراهم شده است.