سن فراگیری موسیقی
تاريخ درج :

 

بسیاری از افراد علاقه خود به یادگیری موسیقی را در سنین بزرگسالی کشف می کنند. آیا باید به آن ها بگوییم که دیگر دیر شده است و از سن فراگیری موسیقی عبور کرده اند؟! با ما در این مقاله همراه باشید.

فراگیری موسیقی در بزرگسالی

حتما شنیده اید که یادگیری در سنین کودکی و نوجوانی آسان تر است. شما در کودکی ذهن آماده ای برای پذیرش داده های جدید دارید. اما تکلیف کسانی که در بزرگسالی به دنبال علایق خود می روند چیست؟ فرض کنید با شنیدن صدای یک ساز ، ناگهان جرقه ای در مغز شما زده شده و به فکر یادگیری آن ساز افتاده اید! نظر ما این است که افکار منفی را از خود دور کنید...اگر یک کودک به اجبار و با سلیقه خانواده اش نواختن سازی را می آموزد ، شما آن را به اختیار و با علاقه خود یاد می گیرید. در دوران کودکی ممکن است بازی و تفریح را به هرچیزی ترجیح دهید اما اکنون برای هزینه و زمانی که در این مسیر صرف می کنید ، ارزش بیشتری قائلید. پس تمرین موسیقی شما منظم تر و با علاقه تر خواهد بود.

 

تأثیر روانی

در دنیای پرمشغله و استرس آور امروز ، نواختن ساز می تواند برای دقایقی هرچند کوتاه ، شما را به آرامش برساند. از این فرصت استفاده کرده و تأثیر آن را در روحیه خود مشاهده کنید. همچنین کسب مهارت در نواختن یک ساز ، می تواند اعتماد به نفس خوبی نیز در شما ایجاد کند؛ به شرطی که صبور باشید و با تمرین های مکرر ، مهارت خود را تقویت کنید.

انتخاب ساز

اگر به موسیقی علاقمندید اما هنوز ساز موردنظر خود را انتخاب نکرده اید ، در انتخاب ساز به این نکته دقت کنید که بودجه ، شرایط جسمی و روحی و حتی محیط خانه شما ممکن است برای برخی سازها مناسب و برای برخی دیگر نامناسب باشد. مثلا اگر قصد نواختن پیانو را دارید ، یک پیانوی آکوستیک علاوه بر قیمت گزافی که دارد ، مناسب یک آپارتمان کوچک نیست؛ اما صدای پیانو دیجیتال قابل تنظیم است. از لحاظ جسمی ، برای مثال اگر شانه های ضعیفی دارید ، احتمالا با نواختن ویولن مشکلاتی خواهید داشت. پس بهتر است در مقوله انتخاب ساز مناسب ، همه جوانب را در نظر بگیرید.

انواع ساز ها

سازها انواع گوناگونی دارند:

در سازهای زهی ، صدا از طریق ارتعاش سیم یا زه تولید می شود؛ این ارتعاش با زخمه یا ضربه زدن و یا کشیدن کمان و آرشه بر روی زه‌ ها ایجاد می شود. مانند : سنتور ، کمانچه ، ویولن و تار.

در سازهای بادی ، تولید صدا از طریق دمیدن هوا در ساز صورت می  گیرد. مانند : سازدهنی ، فلوت ، نی و ترومپت.

سازهای کوبه ای ، به سازهایی گفته می‌ شود که از طریق ضربه ، تکان ، سایش ، خراش و ... تولید صدا می کنند. مانند : تنبک ، دف و کاخن.

به سازهای کلیددار که با از طریق تماس انگشت ها با کلاویه ها نواخته می شوند، سازهای کلاویه ای می‌ گویند. مانند : پیانو ( آکوستیک و دیجیتال) و ارگ.

انتخاب آموزشگاه

در انتخاب آموزشگاه موسیقی مناسب ، به چند نکته توجه کنید؛ بهتر است آموزشگاه از محدوده محل زندگی شما فاصله زیادی نداشته باشد تا رفت و آمد دشوار نباشد و انرژی زیادی از شما گرفته نشود. مدرسین مجموعه باید افراد متخصص و متعهدی باشند که برای زمان و هزینه شما ارزش قائلند. اگر ساز انتخابی شما قابل حمل نیست (مانند پیانو) ، آموزشگاهی که انتخاب می کنید باید آلات موسیقی استانداردی داشته باشد و این موضوع در یادگیری اصولی شما نقش به سزایی خواهد داشت. در آخر می توان گفت که فضای داخلی آموزشگاه و عایق بندی کلاس ها نیز بسیار مهم است؛ به طوری که کلاس های مختلف نباید برای یکدیگر مزاحمتی ایجاد کنند.

سایت زونکن ، این امکان را فراهم کرده است که شما با یک جستجوی ساده ، تمامی آموزشگاه های نزدیک به محل زندگی خود را پیدا کرده و اطلاعات و خدمات این آموزشگاه ها را در سایت ما مشاهده نمایید. به این ترتیب شما آموزشگاه های نزدیک خود را پیدا کرده ، اطلاعات و برنامه های آموزشی آن ها را بررسی می کنید و با آگاهی کامل آموزشگاه موردنظر خود را انتخاب می کنید.

لینک جستجوی آموزشگاه

مجله زونکن | بخش موسیقی زونکن | بانک اطلاعات آموزشگاهی

 


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.