رشته نوازندگی موسیقی جهانی
تاريخ درج :

معرفی رشته آهنگسازی

تا قبل از سال 78 رشته موسیقی فقط به موسیقی ایرانی می پرداخت و یکی از شروط ورود به این رشته نیز داشتن و نواختن یک ساز ایرانی بود و این برای کسانی که علاقمند به سازهای جهانی مثل ویولن، گیتار، پیانو بودند رضایت بخش و مطلوب نبود. از آنجا که موسیقی با روح انسان عجین شده و ابزاری آرام بخش برای او به حساب می آید، توجه به آن در زندگی بشر بسیار ضروری می باشد. در نتیجه با هدف گسترش دانش عملی و نظری موسیقی، رشته های مرتبط در دانشگاه های جهان ایجاد شده است. نوازندگی موسیقی جهانی یکی از این رشته ها می باشد که هدف آن تربیت نوازندگانی است که با کسب دانش نظری و عملی موسیقی جهانی بتوانند در ارکستر های موسیقی ایرانی و کلاسیک عضویت یابند. هدف از رشته نوازندگی موسیقی جهانی تربیت نوازنده نیست بلکه پرورش موسیقی دان است و در واقع فارغ التحصیل این رشته باید در بعد پژوهشی و علمی کارآمد باشد تا بتواند در این حوزه صاحب نظر شود و بدیهی است یک موسیقی دان خوب باید یک نوازنده خوب هم باشد. ذوق هنری، علاقه به موسیقی، تسلط بر نوازندگی و همچنین داشتن سلامت شنوایی از عوامل مهم موفقیت دانشجویان رشته نوازندگی موسیقی جهانی است. رشته نوازندگی موسیقی جهانی در دانشگاه های کشور به صورت نیمه متمرکز دانشجو می پذیرد یعنی داوطلبان پس از قبولی در آزمون کنکور سراسری، باید در مصاحبه و آزمون عملی شرکت کنند. از مهم ترین شرایط مرحله مصاحبه و آزمون عملی، تسلط لازم بر يكي از ساز های موجود در ارکستر های سمفونيك (به استثنای ساز های ضربی) و همچنین تسلط لازم بر مبانی نظری و عملی موسیقی جهانی می باشد. ایجاد تمایل و علاقه در مردم نسبت به موسیقی نیازی به برنامه ریزی ندارد، چون انسان ها به طور فطری از موسیقی استقبال می کنند. اما برای رونق این بازار نیازمند مسائلی فراتر از علائق درونی افراد هستیم. ارتباط بین کشورها، برپایی کنسرت ها، تقویت مراکز و مدارس موسیقی و روشمند کردن این هنر اصیل بستر کاری مناسب را برای فارغ­التحصیلان این رشته در دو جهت تدریس و اجرا فراهم می­ سازد.

دروس رشته کارشناسی نوازندگی موسیقی جهانی

رشته نوازندگی موسیقی جهانی یکی از رشته هایی است که از طریق کنکور هنر می توانید انتخاب کنید . در معرفی رشته نوازندگی موسیقی جهانی باید به این نکته نیز توجه شود که چه دروسی در رشته نوازندگی موسیقی جهانی آموزش داده می شود. به این ترتیب داوطلبان کنکور هنر می توانند ، حس بهتری نسبت به رشته انتخابی داشته باشند و آن را با علایق خود بسنجند. به این ترتیب انتخاب رشته مناسب تری صورت می گیرد. رشته کارشناسی نوازندگی موسیقی جهانی در مجموع دارای 135 واحد درسی می باشد. 20 واحد دروس عمومی، 26 واحد دروس پایه، 15 واحد دروس اصلی و 74 واحد دروس اختصاصی شرح کامل جزئیات واحد های درسی رشته کارشناسی نوازندگی موسیقی جهانی می باشد که در جدول زیر شرح کامل دروس با تعداد واحد هر درس گزارش شده است:

دروس عمومی رشته نوازندگی موسیقی ایرانی

معارف اسلامي (1)

2

معارف اسلامي (2)

2

اخلاق و تربيت اسلامي

2

فارسی (1)

1/5

فارسي (2)

1/5

زبان (1)

1

انقلاب اسلامي و ريشه‌هاي آن

2

تربيت بدني (1)

1

تربيت بدني (2)

1

تاريخ اسلامي

2

زبان (2)

1

زبان (3)

1

متون اسلامی

2

 

 

 

 

دروس پایه رشته نوازندگی موسیقی ایرانی

تحلیل مبانی نظری موسیقی

2

هارمونی (1)

2

سرایش (1)

2

هارمونی (2)

2

سرایش (2)

2

مبانی صداشناسی

2

سرایش (3)

2

پیانوی عمومی (1)

2

سرایش (4)

2

پیانوی عمومی (2)

2

تربیت شنوایی (1)

2

پیانوی عمومی (3)

2

تربیت شنوایی (2)

2

 

 

 

 

دروس اصلی رشته نوازندگی ساز جهانی

تاریخ موسیقی جهان (1)

2

فرم موسیقی (1)

2

فرم موسیقی (2)

2

تاریخ موسیقی جهان (2)

2

تاریخ موسیقی ایران

2

شناسایی ساز های ایرانی

2

سازشناسی موسیقی جهانی (1)

2

سازشناسی موسیقی جهانی (2)

2

 

 

دروس تخصصی رشته نوازندگی ساز جهانی

ساز جهانی (1)

4

ساز جهانی (2)

4

ساز جهانی (3)

4

ساز جهانی (4)

4

ساز جهانی (5)

4

ساز جهانی (6)

4

ساز جهانی (7)

4

ساز جهانی (8)

4

هم نوازی (1)

2

هم نوازی (2)

2

هم نوازی (3)

2

آواز جمعی (1)

2

آواز جمعی (2)

2

دشیفراژ (1)

2

دشیفراژ (2)

2

ارکستر جهانی (1)

2

ارکستر جهانی (2)

2

ارکستر جهانی (3)

2

ارکستر جهانی (4)

2

اجرای صحنه ای آواز جمعی

2

اجرای صحنه ای ساز جهانی (1)

2

اجرای صحنه ای ساز جهانی (2)

2

اجرای پایانی (پروژه نهایی)

6

 

 

 

دوره کارشناسی ارشد نوازندگی موسیقی جهانی

هدف از رشته کارشناسی ارشد نوازندگی ساز جهانی تربیت نوازندگان متخصص با بهره جویی از علم موسیقی جهانی است. مهمترین مباحث رشته کارشناسی ارشد نوازندگی موسیقی جهانی عبارت است از: دست یابی به توانایی اجرای روان فواصل اصوات، ریتم ها و علائم متنوع آثار موسیقی بدون آشنایی با اثر مورد نظر، شناخت نت ها و علائم موسیقی برای دستیابی به نحوه اجرای آنها در قطعات گوناگون، دست یابی به توانایی اجرای صحنه ای آثار موسیقی، دست یابی به تواناییهای اجرایی بیشتر در ساز مربوطه از طریق تسلط اجرایی بر ساز هم خانواده. رشته نوازندگی موسیقی جهانی در دوره کارشناسی ارشد نیز قابل ادامه تحصیل می باشد. این رشته در دوره کارشناسی ارشد دارای 32 واحد درسی می باشد که 20 واحد درس الزامی، 6 واحد درس انتخابی و 6 واحد پایان نامه است. لیست دروس الزامی و اختیاری در دوره ارشد نوازندگی ساز جهانی به شرح زیر می باشد:

دروس الزامی رشته نوازندگی ساز جهانی در کارشناسی ارشد

ساز تخصصی جهانی

34

ارکستر جهانی

4

ساز دوم

3

اجرای صحنه ای

3

نت نگاری و علائم جدید

3

دشیفراژ

3

اجرای پایانی/پایان نامه

6

 

 

 

 

دروس اختیاری رشته نوازندگی ساز ایرانی در کارشناسی ارشد

روش تحقیق

2

موسیقی کامپیوتر

2

تحلیل ساختار آهنگ

2

حکمت هنر اسلامی

2

ریشه های عرفان اسلامی

2

 

 

 

دانشگاه های ارائه دهنده رشته نوازندگی موسیقی جهانی

در دوره کارشناسی رشته نوازندگی موسیقی جهانی، دانشگاه هنر تهران و دانشگاه تهران پذیرای دانشجویان شرکت کننده در کنکور سراسری 97 بود. در دوره کارشناسی ارشد رشته نوازندگی ساز جهانی در سال 97، دانشگاه تهران و دانشگاه هنر تهران از دانشجویان موفق در آزمون سراسری پذیرایی کردند.

ظرفیت رشته نوازندگی ساز جهانی در دوره کارشناسی

طبق دفترچه انتخاب رشته کنکور هنر، مجموع ظرفیت رشته آهنگسازی در انتخاب رشته دانشگاه های سراسری در سال گذشته (سال تحصیلی 95 - 96)، 74 نفر بوده است. در دوره روزانه ظرفیت پذیرش 23 نفر، در دوره نوبت دوم (شبانه) 5 نفر و در غیرانتفاعی ظرفیت پذیرش رشته نوازندگی موسیقی جهانی 0 نفر بوده است. در جدول زیر ظرفیت رشته نوازندگی ساز جهانی در کنکور سراسری به تفکیک هر دوره مشخص شده است:

روزانه

شبانه

مازاد

پردیس

پیام نور

غیر انتفاعی

23

5

0

0

0

0

 

نمره قبولی مورد نیاز برای رشته کارشناسی نوازندگی موسیقی جهانی

طبق گزارش سازمان سنجش، در سال 96، حداقل درصد مورد نیاز داوطلبین رشته نوازندگی ساز جهانی در دانشگاه های دولتی به شرح زیر می باشد:

میانگین دروس عمومی: 50 درصد

میانگین دروس اختصاصی: 28 درصد

آخرین رتبه کشوری قبول شده در آزمون 97: 290

 

گردآورنده: سپیدخت حکیمی

مجله زونکن


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.