روند اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی در خارج از کشور، با لیستی طولانی از مدارک لازم برای هر دانشگاه، کاری سخت است. شرایط پذیرش برای مدرک کارشناسی ارشد در خارج از کشور می تواند از رشته ای به رشته دیگر متفاوت باشد، اما خوشبختانه چه بخواهید در ایالات متحده آمریکا ادامه تحصیل کنید چه چین، شباهت های زیادی بین این دو وجود دارد. هدف از دریافت هزینه برای اپلای، از عکس ها و نسخه های ID شما مشخص است. دانشگاه باید بتواند شما را تشخیص دهد و درخواست شما را قبول کند. نحوه اپلای شما به این صورت است که در ابتدا باید کشور، شهر و دانشگاهی که می خواهید در آن تحصیل کنید را انتخاب کنید سپس به اساتید آن دانشگاه ایمیل زده و ترجمه مدارک تحصیلی و ... را برای آنها ارسال کنید. بعد از انجام تمامی پروسه گفته شده، تقاضانامه دانشگاه (Application form) را پر کنید و در آخر هزینه (Application fee) را بپردازید. در این مقاله، به بیان اسناد اصلی مورد نیاز برای هر دانشگاه بین المللی می پردازیم:
ترجمه مدارک تحصیلی
در اپلای برای یک کشور خارجی برای کارشناسی ارشد از شما خواسته خواهد شد تا مدارک تحصیلی تان را که به زبان انگلیسی ترجمه شده است اضافه کنید. در حالی که اکثر برنامه های کارشناسی ارشد تنها نیاز به گواهی لیسانس دارند، برخی از برنامه ها نیز برای دیپلم دبیرستان درخواست خواهند کرد. دانشگاه ها به این اسناد نیاز دارند که مدرکی داشته باشند تا مطمئن شوند که شما از تحصیلات دوره قبلی خود فارغ التحصیل شده اید تا بتوانید تحصیلات تکمیلی داشته باشید. اگر شما نمرات امتحانی / پایان نامه خوبی داشته باشید، آنها متوجه خواهند شد که شما مطالعات خود را جدی گرفته اید و توانایی تحصیلات عالی را دارید. اما نگران نباشید، اگر امتیازات بالا نداشته باشید، راه های دیگری نیز وجود دارد که می توانید در این کمیسیون برنده شوید.
مدرک زبان
در صورت اپلای برای تحصیل در خارج از کشور، تسلط شما به زبان انگلیسی یا یکی دیگر از زبان های محبوب (آلمانی، فرانسوی و غیره) شانس زیادی برای شما به ارمغان می آورد. دانشگاه ها باید بدانند که زبان آن کشور در تحصیل شما مانعی ایجاد نخواهد کرد و شما قادر به درک و استفاده از این زبان در یک سطح علمی هستید. دانشگاه هایی که در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی تدریس می شوند، معمولا مدارک زبانی همچون TOEFL، IELTS و غیره نیاز دارند و هر کدام از آنها نمره خاصی را تقاضا می کنند. اگر نمره شما از این نمره بیشتر است شانس بیشتری در پذیرش خواهید داشت.
نامه انگیزه و بیانیه هدف
بیانیه ای از هدف (SOP)، یک مقاله مختصر و متمرکز در مورد اهداف شغلی یا پژوهشی است و اغلب برای متقاضیان دانشگاه ها و مدارس حرفه ای مورد نیاز است. بسیاری از دانشجویان درمورد این مدرک و موضوع آن سردرگم هستند. نامه انگیزشی و بیانیه ای از اهداف بسیار مشابه هستند، اما آنها یکسان نیستند با این حال، هر دوی آنها باید بر روی زمینه و دلایل اپلای شما متمرکز شوند. به طور کلی، آنها باید کاملا ساختار یافته و خوب نوشته شده باشند، اما نه خیلی طولانی. سعی کنید آن را به 2-1 صفحه محدود کنید.
رزومه تحصیلی
CV کارت کسب و کار شماست. آنها می خواهند میزان علاقه و تجربه شما را به رشته ای که می خواهید در آن تحصیل کنید بسنجند. کارآموزی، کار، مقالات شما جزء این قسمت خواهد بود. برای ورود به کلیه مقاطع تحصیلی در دانشگاه های خارج از کشور، از شما رزومه تحصیلی درخواست می شود.
شرح پروژه یا نمونه کارها
ارسال شرح پروژه یا نمونه کارها برای اپلای فقط برای مقطع های بسیار تخصصی مانند کارشناسی ارشد مورد نیاز است. نمونه کارها نیز برای رشته های کاربردی مثل هنر، طراحی و معماری مورد نیاز است.
توصیه نامه
توصیه نامه یا LETTER OF RECOMMENDATION در واقع توصیه یک استاد یا محقق یا فردی است که شما را می شناسد و شاهد توانایی و دستاوردهای علمی شماست. اغلب ۲ یا ۳ توصیه نامه کافی است.
خلاصه
در این مقاله به بیان مدارک مورد نیاز برای اپلای در یک کشور بیگانه پرداختیم که باید در ابتدا دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب و سپس مدرک تحصیلی تان را برای استاد آن دانشگاه ارسال کنید. در ادامه به توضیح مختصری از مدارک عمومی مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی پرداخته شد.
بانک اطلاعات آموزشگاهی
مجله زونکن