کدام زبان برنامه نویسی رو یادبگیریم؟ آموزش برنامه نویسی رو از کجا شروع کنیم؟
تاريخ درج :

دانش برنامه نویسی امروزه به یکی از مهم ترین و صد البته محبوب ترین نیاز های افراد در دنیا شده است. در واقع برنامه نویسی به ما کمک می کند، تا بتوانیم کار های خود را به صورت سریع تر و راحت تر پیش ببریم. در ادامه این مقاله ما بررسی خواهیم کرد که بهترین زبان های برنامه نویسی هر حوزه چیست و کدام مورد برای یادگیری بهترین است.

انواع زبان های برنامه نویسی کدامند؟

قبل از اینکه بخواهیم بررسی کنیم که کدام زبان برنامه نویسی برای ما مناسب است، باید ابتدا بررسی کنیم که انواع زبان های برنامه نویسی کدام است و ما چه مهارت هایی در آن زمینه داریم.

زبان های برنامه نویسی ویندوز 

یکی از پرکاربرد ترین و قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی در دنیا ویندوز می باشد. از مهم ترین زبان ها و معروف ترین زبان های برنامه نویسی ویندوزی می توان به سی پلاس پلاس(++C)، سی شارپ ( C#) و سی (C) و… اشاره کرد. این زبان ها کاملا مختص سیستم عامل های ویندوزی هستند و تنها روی این سیستم عامل دستورات اجرا و قابل درک هستند.

زبان های برنامه نویسی تحت وب

قبل از اینکه بخواهیم این مورد رو توضیح بدیم بهتره که بدونید ما در زبان های برنامه نویسی تحت وب دو بخش وجود دارد. فرانت اند و بک اند! 

اما این دو مورد دقیقا چی هستن و چه تفاوت هایی دارند؟ فرانت اند به زبان خیلی ساده کلا به ظاهر وبسایت گفته می شود و قسمت هایی که کاربران با آن سرو کار دارند. مثلا مثل : رنگ بندی سایت، فونت، گزینه ها ، جای گذاری المان ها و… . 

اما بک اند به بخشی گفته می شود که کاربر با آن سر وکار دارد اما آن را ها را به صورت ظاهری نمی بیند مانند مخابره کردن فرم هایی که کاربران پر می کنند. 

برای درک بهتر این مفهوم بهتر است که این مثال را مطالعه کنید : فرض کنید که قصد دارید سوار یک ماشین شوید و آن را رانندگی کنید. شما طبیعتا استارت ماشین را زده و ماشین را شروع به حرکت در می آورید و تنها با مواردی مانند : ترمز، گاز، کلاچ، فرمان و… سرو کار دارید و شما و نحوه کار باتری و موتور ماشین را مشاهده نمی کنید اما آن ها بسیار بسیار مهم هستند. 

این مورد دقیقا در وبسایت ها نیز وجود دارد که آن ظاهر سایت به اصطلاح فرانت و موارد پشت پرده وبسایت بک اند گفته می شوند.

حالا ما اگر بخواهیم که به مرورگر ها اعلام کنیم که چه دستوراتی را برای ما انجام دهند چه کاری باید انجام دهیم؟ زبان های برنامه نویسی تحت وب در اینجا کاربرد خود را نشان می دهد.  HTML , CSS , Javascript , Jquery تماما زبان های برنامه نویسی وب سمت کاربر هستند. (البته به جز HTML , CSS که یک زبان نشانه گذاری هستند و ممکنه خیلی از منابع با این موضوع و شوخی کنند.☺)

یک سری زبان های دیگر نیز وجود دارد مانند : php , python و… که زبان های برنامه نویسی برای بک اند ما هستند.

زبان های برنامه نویسی موبایلی 

همونطور که این نوع زبان های برنامه نویسی از اسمشون مشخصه، برای موبایل هستند و اپلیکیشن های موبایلی با آن تولید میکنند. از مهم ترین این زبان های برنامه نویسی می توان به : روبی، پرل، پایتون، جاوا و… اشاره کرد.

زبان های برنامه نویسی چند منظوره

برخی از زبان های برنامه نویسی هستند که کاربرد های زیادی دارند و توی هر زمینه استفاده می شود. برای مثال اگر توجه کرده باشید زبان پایتون توی اکثر موارد بالا بوده است. این زبان یک نوع زبان چند منظوره یا عمومی می باشد که کاربرد های بسیاری دارد و توی هر حوزه طرفداران خودش را دارد.

کدام زبان برنامه نویسی رو برای یادگیری شروع کنیم؟

این مورد برای هر شخص متفاوت هست و ما نمی توانیم یک زبان برنامه نویسی خاص رو به شما عزیزان پیشنهاد بدیم. در اینجا علاقه و مهارت های شما حرف اول را می زنند. اگر به برنامه نویسی وب علاقه مند هستید می توانید با استفاده از زبان های پیشنهادی بالاتر شروع به یادگیری این سبک از کدنویسی کنید.

همچنین اگر به سایر بخش های برنامه نویسی علاقه مند هستید می توانید از موارد بالا بررسی کرده و یک زبان برنامه نویسی متناسب با علاقه خود انتخاب کنید. در صورتی که به دنبال آموزش برنامه نویسی هستید باید با پشتکار بالا باشید و در دراز مدت این کار را ادامه دهید.

فریم ورک دقیقا چیست؟ چه فریم ورک هایی را باید بگیریم؟

فریم ورک در واقع یک مجموعه ای از قوانین است که به برنامه نویسان این امکان را می دهد تا بتوانند با صرف زمان کمتر بازدهی بیشتری از کدنویسی خود دریافت کنند. در ادامه به معرفی برخی از معروف ترین فریم ورک ها در زبان های برنامه نویسی خواهیم پرداخت.

فریم ورک laravel

یکی از معروف ترین فریم ورک های زبان برنامه نویسی php لاراول می باشد. Laravl یک چارچوب برنامه‌نویسی وب با استفاده از زبانی ساده و قابل فهم است. به وسیله‌ی لاراول، می‌توانید با کم‌ترین تلاش چیزهای کوچکی ایجاد کنید.از زمان انتشار اولیه در سال ۲۰۱۱ ، لاراول رشد زیادی را تجربه کرده است. در سال ۲۰۱۵، پرطرفدارترین فریم ورک PHP در GitHub شد و به بالاترین سطح چارچوب برنامه‌نویسی در سراسر جهان رسید.

فریم ورک react

اگر به آموزش جاوا اسکریپت را دنبال کرده باشید، حتما نام ری اکت را شنیده اید.  React یک کتابخانه جاوا اسکریپت است و در طراحی رابط کاربری UI و component صفحات وب کاربرد دارد. ری اکت یک کتابخانه ی open source و رایگان است و یکی از بهترین و کارآمد ترین کتابخانه های جاوا اسکریپت به شمار می رود. اگر به دنبال آموزش فریم ری اکت هستید، بنابراین باید ابتدا به خوبی جاوا اسکریپت را یاد گرفته باشید.

فریم ورک جنگو

اگر تا به حال یک مقدار پایتون کار کرده باشید حتما نام فریم ورک جنگو به گوشتان خورده است. فریم ورک جنگو به شما کمک می کند تا بتوانید با زبان برنامه نویسی پایتون بتوانید بک اند وبسایت خود را به خوبی طراحی کنید. این فریم ورک از کیفیت بالایی برخوردار است و بسیاری از وبسایت ها از جنگو برای طراحی وبسایت خود استفاده می کنند و یادگیری این فریم ورک برای شما می تواند کمک کننده باشد.

سخن آخر

در این مقاله ما سعی کردیم به خوبی به شما توضیح دهیم که چه زبان های برنامه نویسی برای یادگیری شما مناسب هستند و چرا باید آن ها را یادبگیریم. اگر علاقه مند به حوزه برنامه نویسی هستید می توانید با استفاده از وبسایت آکادمی آی تی تمامی دوره های مورد نیاز خود را مقایسه و مشاهده کنید.


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: