چطور پروژه ‌های اسکم در کریپتو را بشناسیم
تاريخ درج :

اسکم ارز دیجیتال از شیوه‌های جدید کلاهبرداری در بازار‌های مالی است. تحلیل‌ها نشان می‌دهد از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱، در حدود ۱۲.۱ میلیارد دلار دارایی دیجیتال، طی طرح‌های کلاهبرداری و حملات هکری به سرقت رفته است. بازار رمز ارز‌ها در سال‌های اخیر با رشد قابل توجهی مواجه بوده است. این در حالی است که هنوز عده زیادی از سرمایه‌گذاران نسبت به قابلیت‌های بلاکچین آگاهی لازم را ندارند.

از آنجایی که بلاکچین، بستری غیر قابل ردیابی و غیر متمرکز است، فرصت‌های کلاهبرداری به شیوه‌های مختلف برای اسکمر‌های دنیا را فراهم می‌کند. در این مقاله سعی کرده‌ایم به موضوع کلاهبرداری ارز دیجیتال و راه‌های شناسایی اسکم در کریپتو بپردازیم.

انواع اسکم ارز دیجیتال

نوپا بودن ارز دیجیتال، زمینه ورود کلاهبرداران به این عرصه را فراهم کرده است؛ به خصوص که بلاکچین شبکه‌ای غیرمتمرکز است و تحت نظارت دولت یا سازمان خاصی قرار ندارد. کلاهبرداران بازار مالی برای رسیدن به اهداف مجرمانه خود از شیوه‌های مختلفی استفاده می‌کنند. این اسکمر‌ها با تکیه بر غیرقابل ردیابی بودن بستر رمز ارز‌ها، دارایی سرمایه‌گذاران ناآگاه را سرقت می‌کنند و پول زیادی به دست می‌آورند. طبق گزارش‌های پلیس فتا در مورد جرائم دیجیتال، از جمله شیوه‌های اسکم ارز دیجیتال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فیشینگ

  • بدافزار‌ها

  • ماینینگ جعلی

  • طرح‌های پانزی

  • کیف پول تقلبی

  • صرافی و سایت‌های تقلبی

  • توکن جعلی

  • ایردراپ‌های جعلی

  • عرضه اولیه تقلبی

  • جعل هویت

  • اسکم Black Mail

  • کلاهبرداری پامپ و دامپ

  • اجاره حساب صرافی

یک کلاهبردار ارز دیجیتال می‌تواند یک نوجوان ۱۶ ساله باشد که پشت کامپیوتر اتاق خود نشسته و با روش‌های جعلی، سرمایه شما را به سرقت می‌برد؛ همچنین ممکن است پشت یک پروژه اسکم، یک تیم حرفه‌ای باشد که هیچ اطلاعاتی از آن‌ها ندارید. بنابراین بهترین کار این است که آگاهی خوو در مورد روش‌های کلاهبرداری بازار رمز ارز را بالا ببرید و شیوه‌های اسکم ارز دیجیتال را شناسایی کنید. در ادامه به همین موضوع می‌پردازیم.

شناسایی پروژه‌ های اسکم ارز دیجیتال

یکی از راه‌های که در دام اسکمر‌های کریپتویی نیفتید، توجه کردن به یک سری نشانه‌ها است که در ذهن شما چراغ قرمز روشن می‌کنند. از جمله این نشانه‌ها عبارت هستند از:

تضمین سود قطعی

بازار ارز دیجیتال مدام در حال نوسان است و هیچ تضمینی نیست که یک سرمایه‌گذار همواره و قطعا سود کسب کند. همیشه سعی کنید نسبت به پروژه کریپتویی که به شما وعده سود تضمینی می‌دهد محتاط عمل کنید؛ هیچ شخصی نمی‌تواند ادعا کند که می‌تواند شما را به سود قطعی برساند.

عدم ارائه وایت پیپر یا ضعیف بودن طرح اولیه

یکی از نشانه‌های تشخیص پروژه کلاهبرداری کریپتویی، بررسی وایت پیپر پروژه است که در قالب یک متن شفاف و کامل ارائه می‌شود. این متن باید به طور واضح، در مورد طرح اولیه، زیرساخت‌ها و چشم انداز‌های پروژه حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد. یک پروژه مالی که کاغذ سفید ارائه ندهد یا طرح اولیه آن متزلزل و بی‌کیفیت باشد، مشکوک به اسکم است. بنابراین به چنین پروژه‌هایی نباید زود اطمینان کنید. با این حال ممکن است یک تیم، وایت پیپری بدون نقص و کامل ارائه دهد اما کپی شده باشد. یکی از نشانه‌های واقعی نبودن کار، وجود غلط‌های املایی و دستور زبان اشتباه در متن است.

بازاریابی گسترده

بازاریابی و تبلیغات یکی از رکن‌های اصلی هر کسب و کاری است؛ اما مارکتینگ بیش از حد ضمن ادعا‌های گزاف، می‌تواند یکی از نشانه‌های کلاه‌برداری باشد. یکی از روش‌های اسکم، تبلیغات گسترده از طریق فضای مجازی، بلاگر‌ها، اینفلوئنسر‌ها و همچنین تبلیغات آفلاین به روش شرکت‌های هرمی است. این پروژه‌ها به دنبال معرفی خود در کمترین زمان به بیشترین افراد هستند و با هدف رسیدن به پول سریع، در زمان کم، مارکتینگ گسترده انجام می‌دهند. معمولا تبلیغات و شعار‌های این پروژه‌ها ادعا‌های گزافی است که هیچ پشتوانه‌ای ندارد. در چنین پروژه‌هایی سعی کنید پیش از اعتماد، تحقیقات لازم انجام دهید.

مشخص نبودن هویت اعضای تیم پروژه

امروزه از طریق گوگل می‌توانید هر آنچه که می‌خواهید را جستجو و اطلاعات دلخواه خود را کسب کنید. زمانی که به یک پروژه مالی مواجه می‌شوید، در اولین قدم در مورد اعضای پروژه تحقیق کنید. پیدا کردن نام و نشان افراد بیزنس مربوطه نباید سخت باشد؛ اگر نتوانستید هویت افراد پشت یک پروژه مالی را پیدا کنید و مجریان آن، گم نام بودند، هشیارتر عمل کنید.

کسپ پاداش و پول رایگان

اگر صاحبان یک بیزنس کریپتویی (چه سایت، چه سازندگان توکن وغیره) ادعا کردند که با سرمایه‌گذاری در پروژه می‌توانید به پول رایگان درست پیدا کنید، به احتمال بالا ادعای آن‌ها جعلی است. در صورتی که به چنین پروژه‌هایی اعتماد کنید، مال و زمان شما توسط اسکمر‌ها به سرقت می‌رود. معمولا مجریان این برنامه‌ها، ادعا‌های جسورانه و غیرواقعی درباره بازده مالی طرح خود دارند؛ برای مثال بیت کانکت که یک کلاهبردار ارز دیجیتال است به سرمایه‌گذاران پروژه وعده داده بود ۱ درصد درامد روزانه خود را به مشتریان اصلی خود بدهد.

نهایی نبودن محصول پیشنهادی

اگر یک پروژه تنها در حد یک‌ایده بود و هیچ مدلی از آن ارائه نشده بود که کارایی محصول مورد آزمایش قرار بگیرد، قابل اعتماد نیست. تا زمانی که به اطمینان پیدا نکرده‌اید پروژه به طور قطعی اجرا می‌شود و یک محصول نهایی ارائه می‌دهد، روی ان سرمایه‌گذاری نکنید. اگرچه بسیاری از فناوری‌های امروز بر پایه یک ‌ایده اولیه بوده و با جذب سرمایه توانسته‌اند به مرحله اجرا برسند؛ با این حال دنیای ارز دیجیتال، دنیایی غیرمتمرکز است که در عین حمایت از هر‌ایده نو، راه را برای کلاهبرداران باز می‌کند.

تشخیص ارز ‌های اسکم از طریق پلتفرم ‌های معتبر

سایت‌هایی وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به سادگی توکن‌های جعلی را شناسایی کنید و ارزهای اسکم را به سرعت پیدا کنید. از جمله این پلتفرم‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پلتفرم توکن اسنیفر (Tokdn Sniffer)

  • پلتفرم یونی کریپت (Unicrypt)

  • پلتفرم دکس تولز (Dexstools)

  • پلتفرم بی‌اس سی چک (BSC Check)

 

مطلب مرتبط : معرفی بهترین نرم افزارهای استخراج اتریوم

 

شناسایی توکن ‌های اسکم با استفاده از مرورگر بلاکچین

امروزه مرورگر‌های بلاک چین یا بلاکچین اکسپلورر‌ها اطلاعات بزرگ و گسترده‌ای در مورد شبکه بلاک چین ارز‌های دیجیتال ارائه می‌دهند. این مرورگر‌ها عملکردی مانند موتور جستجوی گوگل و به کاربران اجازه می‌دهند داده‌های خود در مورد یک ارز دیجیتال، یک بلاک، تراکنش‌ها، معاملات، کارمزد‌ها، استخراج ارز، هش ریت وغیره به دست آورند. جستجوگر‌های بلاکچینی از توکن‌های جعلی و اسکم پشتیبانی نمی‌کنند. در زیر، تعدادی از پلتفرم‌های کاوشگر بلاکچین را معرفی می‌کنیم.

  • سایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap)

  • مرورگر بلاک چین دات کام (Blockchain.com)

  • مرورگر اتر اسکن (Etherscan)

  • مرورگر توکن ویو (Tokenview)

  • مرورگر بلاک چیر (Blockchair)

  • بلاک تریل (Blocktrail)

  • ترید بلاک (TradeBlock)

البته بعضی از مرورگر‌ها تنها اطلاعات یک شبکه را ارائه می‌دهند؛ برای مثال اتر اسکن تنها از شبکه اتریوم پشتبانی می‌کند. ارز دیجیتال این شبکه یکی از محبوب‌ترین رمز ارز‌ها در میان فعالان بازار کریپتو است. شما نیز می‌توانید برای خرید اتریوم به https://tabdeal.org/buy-eth مراجعه کنید.

سخن پایانی

در مطالب فوق به معرفی روش‌های شناسایی پروژه‌های اسکم ارز دیجیتال پرداختیم. همانطور که گفتیم هرچه بازار کریپتو رشد می‌کند و سرمایه‌گذاران بیشتری به سمت این بازار ‌می‌روند، توجه کلاهبرداران نیز بیشتر جذب می‌شود. اسکمر‌ها همواره در کمین سرمایه مردم هستند و به روش‌های مختلف سعی دارند دارایی سرمایه‌گذاران را سرقت کنند. اگر قصد سرمایه‌گذاری در یک پروژه ارز دیجیتال را دارید همواره در جستجوی نشانه‌های اسکم باشید و از کوچک‌ترین علامت مشکوک هم چشم پوشی نکنید. این علامت‌ها می‌تواند تبلیغات بیش از حد، وعده‌ها و ادعا‌های عجیب در مورد کسب سود و یا مشخص نبودن هویت افراد پروژه باشد.


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.