مهم ترین نکات انتخاب استاد نوازندگی
تاريخ درج :

در هر حرفه و کاری، معمولا کسانی با عنوان آموزنده حضور دارند. این افراد سال های سال در هنر و حرفه مورد نظر کار کرده و به مرور زمان به آن مسلط شده اند. در موسیقی نیز مانند سایر حرفه ها، افرادی که الفبای ابتدایی موسیقی و کار با ساز ها را مدت ها کار کرده و به آن ها مسلط شده اند را نوازنده می گویند. اما دو مفهوم دیگر در آموزش موسیقی وجود دارد؛ معلم و استاد. معلم به یک مرتبه فراتر از نوازنده گفته می شود. یعنی یک نوازنده وقتی مدت ها با ساز مورد نظر خود کار می کند، نقاط ضعف و قوت را می فهمد و درک موسیقیایی بالاتری پیدا می کند، به مرحله ای می رسد که می تواند استاد نوازندگی دیگران باشد. اما استاد در موسیقی یک مفهوم فراتر از معلم و نوازنده دارد. فردی که در ساز یا سازهای مورد فعالیت خود، به مرحله ای می رسد که شناسنامه آن ساز می شود و ساز را با نام او می شناسند. مثلا مرحوم استاد پرویز مشکاتیان یکی از بزرگترین اساتید سنتور تاریخ موسیقی ایران است. هر کس که در موسیقی ایران فعالیت دارد، بدون شک با شنیدن ساز سنتور و یا حتی اسم آن، پرویز مشکاتیان را به خاطر می آورد. اما در ایران به معلم موسیقی به طور عام استاد گفته می شود. حال بیایید با یکدیگر مهم ترین نکات انتخاب استاد نوازندگی را با هم بررسی کنیم.

 

مهم ترین نکات انتخاب استاد نوازندگی

زمانی که شما تصمیم به یادگیری نوازندگی در ساز خاصی می کنید؛ اصلی ترین و مهم ترین ابزار شما برای شروع، یک استاد موسیقی خوب است. در ایران با توجه به ریشه داشتن موسیقی در آداب و فرهنگ مردم، همواره استاد نوازندگی در ساز های مختلف وجود داشته است. این اساتید امروزه یا در آموزشگاه های موسیقی فعالیت می کنند و یا به صورت شخصی در حال فعالیت و آموزش نوازندگی هستند.

انتخاب استاد موسیقی یکی از مهم ترین مراحل در شروع حرکت شما به سمت یادگیری نوازندگی است. این انتخاب باید بر اساس معیارها و نکات خاصی صورت گیرد تا بهترین خروجی را برای شما داشته باشد. در این قسمت به مهم ترین نکات انتخاب استاد موسیقی اشاره می کنیم:

·        استاد نوازندگی ساز مورد نظر بهتر است دارای سن و سال کمتری باشد. اساتید با سن و سال کمتر به دلیل شروع مسیر آموزش نوازندگی، حوصله و اشتیاق بیشتری دارند و با صبر فراوان شاگردان خود را راهنمایی می کنند.

·        استاد موسیقی انتخابی شما ترجیحا دارای مدرک از دپارتمان های موسیقی و یا مراکز فرهنگی معتبر باشد. آموزش اصولی و آکادمیک موسیقی و نوازندگی، مسیری بهتر از آموزش سنتی و صرفا مهارتی است. آموزش های آکادمیک دارای چهارچوب بوده و شما را به مرور با تمامی جزئیات نوازندگی آشنا می کنند.

·        استاد نوازندگی شما باید فردی خوش اخلاق باشد. شروع یادگیری نوازندگی به طور طبیعی با خطاها و اشتباهات فراوانی همراه است. اگر شما در ابتدای مسیر آموزش سرکوب شوید؛ ممکن است علاقه و اشتیاق خود را از دست بدهید. بنابراین اخلاق نیز یک معیار مناسب در انتخاب استاد نوازندگی است.

·        یک استاد موسیقی قبل از همه چیز باید خود نوازنده خوبی باشد. استاد موسیقی مورد نظر شما باید در طول کلاس ها و یا در مکان های مرتبط با موسیقی همواره قطعاتی را به خوبی اجرا کرده باشد. پس دقت کنید که بعضی افراد را که تنها و تنها دانش آکادمیک دارند را انتخاب نکنید. استاد موسیقی باید مهارت خاصی در نوازندگی ساز مورد آموزش خود داشته باشد.

·        شخصیت هنری را در انتخاب استاد نوازندگی از یاد نبرید. یک استاد موسیقی خوب باید دارای شخصیت بالای هنری باشد. وقتی یک استاد چنین شرطی را دارا است؛ این یعنی ابعاد مختلف زندگی او با هنر گره خورده و به شدت علاقه مند به موسیقی و هنر می باشد. چنین فردی قطعا برای آموزش و یادگیری نوازندگی شاگردان خود نیز به بهترین شکل ممکن عمل خواهد کرد.

·        یک جمله معروف را همه ما شنیده ایم! یک استاد در صورتی خوب است که شاگردانی بهتر از خودش تربیت کند. شما می توانید برای انتخاب استاد نوازندگی مد نظرتان به سراغ شاگردان او و کسانی که مدت هاست که با او کار می کنند؛ بروید. سطح موسیقیایی شاگردان نشان دهنده میزان دقت و تلاش استاد برای یادگیری شاگردانش است.

 

بانک اطلاعات آموزشگاهی

مجله زونکن

 

 


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: