معرفی رشته قایقرانی بخش اول
تاريخ درج :

معرفی رشته قایقرانی

ورزش قایق رانی سابقه ای هفتاد ساله در ایران دارد. در آن زمان با حضور انگلیسی ها در جنوب ایران، اولین باشگاه قایقرانی در مسجد سلیمان تاسیس شد. در پنجاه سال قبل نیز اولین باشگاه قایق های بادبانی تحت عنوان «یات کلاب» در آبادان راه اندازی شد. جنس قایق های اولیه ایران از چوب با پوشش برزنتی و وزن آنها بالای 20 کیلوگرم برای یک نفره و 24 کیلوگرم برای دو نفره بود.

از سال 1342 اولین فعالیت رسمی فدراسیون قایقرانی ایران شروع شد و مدیریت آن را یک افسر ارشد نیروی دریایی عهده دار گردید.  از سال 1345 عنوان «فدراسیون قایقرانی و اسکی روی آب» بر این تشکیلات نهاده شد. 

انواع قایقرانی

قایق رانی نوعی ورزش و سرگرمی است که انواع مختلفی دارد و در دو گروه تقسیم می شود.

بخش اول کانوئینگ است که تحت نظر فدراسیون جهانی قایقرانی I.C.F می باشد و این فدراسیون شامل کمیته های مختلفی است.

کمیته آب های آرام (مسابقات سرعت در پیست)

کمیته اسلالوم (مارپیچ) و آب های خروشان

کمیته ماراتن

کمیته کانوپولو

کمیته بادبانی

 کمیته تورینگ

و بخش دوم روئینگ است که تحت نظر فدراسیون جهانی پاروزنی می باشد.

 

هدف از این رشته، طی کردن مسیری مشخص در کمترین زمان ممکن است. قایق هایی که در این رشته از آنها استفاده می شود، اسکال نام دارند که شامل انواع مختلفی هستند.

اسکال یک نفره دو پارویی

اسکال دو نفره چهار پارویی

اسکال چهار نفره، چهار یا هشت پارویی

اسکال هشت نفره، هشت یا شانزده پارویی

اسکال دوازده نفره، دوازده یا بیست و چهار پارویی

اسکال هیجده نفره،‌ هیجده یا سی و شش پارویی

در ابتدا به معرفی کمیته های بخش کانوئینگ می پردازیم.

کمیته آب های آرام (مسابقات سرعت در پیست)

یکی از رشته های ورزش قایق رانی است که دریاچه ها یا پیست ها انجام می شود. ابعاد پیست سرعت به این صورت است که طول آن حداقل ۲۵۰۰ متر، عرض آن حداقل ۹۰ متر و عمق آن حداقل ۲ متر می باشد. اختلاف ارتفاع پیست از سطح دریاهای آزاد نباید زیاد باشد، در غیر این صورت ممکن است ورزشکار دچار مشکلات تنفسی شود. مسابقات سرعت در سه مسافت ۲۰۰ متر، ۵۰۰ متر و ۱۰۰۰ متر برگزار می گردد که مسافت های ۵۰۰ متر و ۱۰۰۰ متر باید در مسیر مستقیم صورت پذیرد.

مسابقات آب های آرام شامل رشته های مختلفی از جمله کایاک، کایاک تورینگ و کانو کانادایی است.

کایاک: به قایق هایی گفته می شود که با استفاده از یک پاروی دو کفه ای به حرکت در می آید که دو کفه نسبت به هم زاویه دارند. علامت اختصاری K برای کایاک به کار می رود. طریقه نشستن پاروزنان، به حالت نشسته روی صندلی ها و پاهای آنها کشید می باشد. صندلی ثابت و از سکان که در انتهای قایق قرار گرفته، جهت کنترل قایق استفاده می شود. قایق های کایاک یک نفره، دو نفره، و چهار نفره است.

کایاک تورینگ: علامت اختصاری کایاک تورینگ TK می باشد و یکی از قایقهای خانواده کایاک می باشد که توسط همان پاروی کایاک به حرکت در می آید. مسابقات آن هم شامل تورینگ کایاک یک نفره و دو نفره می باشد.

کانو کانادایی: کانو کانادایی که با علامت اختصاری C شناخته می شود، نوعی از قایق های مسابقات سرعت است که با استفاده از یک پاروی یک کفه ای به حرکت در می آید. طول این پارو از پاروی کایاک کوتاه تر است ولی کفه آن نسبتاً بزرگتر از پاروی کایا. کانو کانادایی برای مردان در مسافت های ۵۰۰ متر و ۱۰۰۰ متر و برای زنان تنها در مسافت ۵۰۰ متر انجام می شود.

 

گردآورنده: سپیدخت حکیمی

مجله زونکن


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.