قیمت کنتاکتور برق صنعتی به چی بستگی دارد؟
تاريخ درج :

لیست قیمت کنتاکتور

قیمت کنتاکتور و سایر تجهیزات الکترونیکی به دلیل تحریم‌های بین المللی به طور نجومی در حال افزایش است. چراکه امکان واردات چنین تجهیزاتی به کشور تا حدودی ناممکن شده و همین امر میزان عرضه را کاهش داده است. این در حالی است که برخی از فروشگاه‌های معتبر نظیر تسلاکالا با پیش‌بینی چنین روزهایی انبار فروش خود را برای تامین نیازهای واحدهای تولید با واردات انواع کنتاکتور پر نگه داشته‌اند.

کنتاکتور چیست؟

کنتاکتور  Contactor در واقع یک قطع و وصل کننده جریان الکتریکی و یک تجهیز صنعتی کاملا حیاتی در واحدهای صنعتی است.با دادن یک جریان به بوبین کنتاکتور کنتاکتور وصل میشود و با قطع همان جریان کناکتور قطع می شود در واقع به جای قطع و وصل دستی با یک جریان کنترلی این کار را انجام می‌دهیم. قیمت کنتاکتور نیز بستگی به رینج جریان دستگاه و از همه مهمتر شرکت سازنده آن دارد.

کنتاکتور سه فاز و تک فاز

کنتاکتور سه فاز یک نوع کلید بوبین‌دار است که برای جریان‌های بسیار قوی در واحدهای تولید صنعتی به کار می‌رود. این نوع از کنتاکتور با توجه به جریان بوبین مدار را قطع و وصل می کند. قیمت کنتاکتور سه فاز به تبع از نمونه‌های تک‌فاز آن گران‌تر است.

قیمت کنتاکتور

متاسفانه، به دلیل نوسانات قیمت‌های تجهیزات صنعتی نمی‌توان یک قیمت ثابت را برای آن‌ها تعیین کرد. از این رو، بهتر است برای اطلاع دقیق از قیمت‌ها با واحد پشتیبانی تسلاکالا تماس بگیرید. به طور کلی، قیمت  کنتاکتور هیوندای به دلیل ایمنی فوق العاده و همچنین قطع و وصل‌ جریان‌های الکتریکی به صورت حفاظت‌شده کمی گران‌تر از سایر کنتاکتورهاست.

قیمت کنتاکتور اشنایدر نیز به دلیل قابلیت‌های بی‌نظیری که دارد بالا بوده و در واحدهای صنعتی پرمصرف کاربرد دارد. کنتاکتور ls نیز جزو برندهای معتبر و تضمین‌شده بوده و می‌توان آن را به عنوان یک کنتاکتور مقرون‌به‌صرفه در لیست خرید خود قرار داد.

قیمت کنتاکتور سه فاز قدرت ، خازنی و کنترلی:

قیمت کنتاکتور سه فاز و مشخصات فنی و عمر کنتاکتور همواره پارامترهایی است که در انتخاب کنتاکتور به منظور قطع و وصل برق تاثیر گذار است. اما کنتاکتور‌ها انواع مختلفی دارند که برای انتخاب صحیح باید در مورد آنها بدانیم

کنتاکتور (قدرت)

کنتاکتور سه فاز ( قدرت) در زیر شاخه ادوات سوئیچینگ قرار می‌گیرند که شرایط را برای قطع و وصل ایمن مدارهای برق با مکانیزم مغناطیسی، فراهم می‌نماید تجهیزی با قابلیت کنترل از دور و تنها با اعمال ولتاژ به بوبین تحریک و به محض قطع شدن ولتاژ تغذیه بوبین ، هیچ گونه اتصالی برقرار نیست ، از دیگر ویژگی منحصر به فرد کنتاکتورها به نسبت سایر کلیدها ، تعداد بالای قطع و وصل به صورت پی در پی می‌باشد.

کنتاکتور کنترلی

کنتاکتور کنترلی برای قطع و وصل مدار فرمان استفاده می‌شوند و عموما توان قطع کمی‌دارند در صورتی که برای مدار فرمان خود از کنتاکتور سه فاز قدرت استفاده کنید هزینه ی اضافی را بر خود تحمیل کرده اید. قیمت کنتاکتور‌های کنترلی و فرمان را می‌توانید در بخش مربوط به خود در منوی سایت ملاخظه کنید.

کنتاکتور خازنی

کنتاکتور سه فاز خازنی تخصصا برای قطع و وصل خازن در بانک خازنی استفاده می‌شود و با مقاومتی که در لحظه وصل خازن در مدار وارد می‌کند شدت جریان اولیه را کاهش می‌دهد و به این صورت طول عمر خازن را افزایش می‌دهد.

Schneider Electric 240VAC IEC Magnetic Contactor; No. of Poles 3,  Reversing: No, 18 Full Load Amps-Inductive: Amazon.com: Industrial &  Scientific

برندهای معتبر کنتاکتور (قدرت)

در تسلاکالا تلاش شده است که با طبقه بندی صحیح انواع ادوات سوئیچینگ نظیر کنتاکتورهاس سه فاز  و ارائه اطلاعات فنی ، ابعادی، مقایسه ای  و قیمت کنتاکتور برندهای معتبر داخلی و خارجی، تمامی‌نیازهای کاربران را در این زمینه مرتفع نماید.

در ادامه جا دارد قدری بیشتر به بعد علمی‌و تجاری کنتاکتور سه فاز و قیمت کنتاکتور بسته به تغییرات ساختاری آن اشاره کنیم :

کنتاکتور سه فاز وسیله ای است که در آن با استفاده از خاصیت الکترومفناطیس تعدادی کنتاکت به یکدیگر وصل یا از یکدیگر جدا می‌شوند. از این خاصیت جهت قطع و وصل و یا تغییر اتصال مدار استفاده می‌شود. هر کنتاکتور معمولاً دارای سه کنتاکت اصلی برای مدارمی‌باشد.

کنتاکتور از دو هسته E شکل که یکی ثابت و دیگری متحرک است، تشکیل می‌شود. در میان هستۀ ثابت یک سیم پیچ قرار دارد که با عبور جریان از آن نیرویی ایجاد می‌شود که هسته متحرک را به هستۀ ثابت متصل می­کند. با حرکت هستۀ متحرک، تعدادی کنتاکت باز، بسته و تعدادی کنتاکت بسته، باز خواهند شد.

اجزای یک کنتاکتور سه فاز که قطعا کیفیت آن در قیمت کنتاکتور تاثیر دارد

۱-    حامل کنتاکت‌های ثابت (این قسمت باید دارای درجه عایقی مناسبی باشد)

۲-    ۶  ترمینال

۳-    صفحه فلزی انتهایی برای نصب قسمت‌های ثابت روی آن

۴-    کنتاکت‌های ثابت و متحرک (این کنتاکت‌ها باید در یک خط قرار گرفته و از پوشش اکسید نقره به منظور بالا بردن ضریب اطمینان در مقابل کار زیاد، در روی آنها استفاده شود.)

۵-    بوبین کنتاکتور

۶-     ترمینال‌های ورودی و خروجی

۷-    سیستم هستۀ آهنی ثابت و متحرک

۸-    قسمت کنترل جرقه (این قسمت باید دارای مقاومت زیاد در برابر گرمای حاصل از جرقه ایجاد شده در هنگام قطع کنتاکتور باشد.)

۹-    حامل کنتاکت‌های متحرک (این قسمت باید دارای درجه عایقی مناسبی باشد)

جریانهای نامی کنتاکتور سه فاز و تاثیر در قیمت کنتاکتور

 در هر کنتاکتور، جریانهای نامی‌مختلفی تعریف می‌شود. این جریانها عبارتند از

جریان دائمی: این جریان با Ith2 نشان داده می‌شود و جریانی است که در شرایط کار عادی، در زمانی نا محدود و بدون قطع شدن از کنتاکتها عبور نموده، حرارت غیر مجاز تولید نکند و لزومی‌به تعمیر و سرویس کنتاکتور نیز احساس نشود.

جریان هفتگی: این جریان با Ith1  نشان داده می‌شنود و جریانی است که در شرایط نرمال و با هفته ای یکبار اتصال از کنتاکتها عبور کرده و تغییری در خصوصیات کنتاکتور به وجود نیاورد.

جریان شیفتی (هشت ساعتی) : این جریان با Ith  نشان داده می‌شود و جریانی است که در شرایط کار نرمال و با یکبار اتصال در هر هشت ساعت (یک شیفت کاری) از کنتاکتها می‌گذرد و تغییری در خصوصیات کنتاکتور به وجو نیاورد.

جریان کار نامی: این جریان با Ie نشان داده می‌شود و جریانی است که شرط استفاده از کنتاکتور را در رابطه با نوع و مقدار ولتاژ بار بیان می‌کند. مثلاً اگر این جریان به طور دائم از کنتاکتور عبور نماید. مقدار Ie برابر با Ith خواهد بود. ( Ie=Ith )

جریان اتصال کوتاه: مقدار ماکزیمم جریان در لحظه اتصال کوتاه که ممکن است باعث آسیب در کنتاکتور شود به جریان اتصال کوتاه ضربه ای معروف است. (Is) همچنین مقدار مؤثر جریان اتصال کوتاه که کلید برای مدت یک ثانیه قادر به تحمل آن است، جریان یک ثانیه ای یا جریان نامی‌زمان کم نامیده می‌شود و با Ith (Is) مشخص می‌گردد.

ولتاژ‌های نامی

کنتاکتور ولتاژهای نامی‌تعریف برای هر کنتاکتور عبارتند از

ولتاژ کار نامی: این ولتاژ که با  Ue نشان داده می‌شود مربوط به کنتاکتها بوده و مقدار ولتاژی است که کنتاکتها با جریان نامی Ie در آن به کار گرفته می‌شوند. این ولتاژ، توانایی قطع و وصل، نوع و محل استفاده کنتاکتور را مشخص می‌کند

ولتاژ عایقی نامی: این ولتاژ که با Ui نشان داده می‌شود، ولتاژی است که استحکام عایقی بین کنتاکتها را نشان می‌دهد.

ولتاژهای نامی‌تغذیه بوبین: این ولتاژ که با Ue نشان داده می‌شود ولتاژی است که باید به بوبین کنتاکتور اتصال یابد تا کنتاکتور عملکرد داشته باشد.

نکته ۲ : ولتاژ کنتاکتورهای صنعتی از ۲۲۰ ولت تا ۶۶۰ ولت و کنتاکتهای اصلی آنها برای جریان ۹ A تا ۲۷۵۰A  (مجهز به رادیاتورهای خفه کننده جرقه در موقع قطع و وصل) ساخته می‌شوند.

نکته ۳ : ولتاژ تغذیه بوبین کنتاکتورها متفاوت بوده و از ۲۴ تا ۳۸۰ ولت ساخته می‌شوند. در اکثر کشورهای صنعتی برای حفاظت بیشتر، تغذیه بوبین کنتاکتورها را زیر ولتاژ حفاظت شده (۶۵ ولت) انتخاب می‌کنند و یا برای تغذیۀ مدار فرمان از ترانسفورماتور جدا کننده استفاده می‌کنند.

 

منبع: ‌https://teslakala.com/academy


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.