ضوابط انتشار مقالات در نشریات چیست؟
تاريخ درج :

در فصل نهم منشور و موازین اخلاق پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور به 5 ضابطه برای انتشار مقالات اشاره شده است:

1) تدوین و نشر نتایج

پژوهشگر موظف است در تمام مراحل انجام پژوهش، یافته های پژوهش و روش های به کار گرفته شده برای گردآوری، و تحلیل آن ها را به نحو روشن، شفاف، ساده، معنی دار و قابل استفاده ی دیگران تدوین کرده و انتشار دهد.

2) ارسال موازی (duplicate submission)

ارسال همزمان یک مقاله جهت بررسی و چاپ در دو یا چند مجله چاپی یا الکترونیکی، مجاز نمی باشد.

3) ارسال مجدد

ارسال یک مقاله چاپ شده در نشریه چاپی یا الکترونیکی، به یک مجله دیگر جهت بررسی و چاپ، غیر مجاز است.

*چنان چه نویسنده مقاله ای که در یک نشریه در دست بررسی برای انتشار است، تصمیم بگیرد به هر دلیلی آن مقاله را برای نشریه دیگری ارسال نماید، باید ابتدا انصراف خود را از انتشار مقاله به صورت کتبی به نشریه اول اعلام کند. این کار حداکثر تا پیش از اعلام پذیرش مقاله برای انتشار در نشریه اول امکان پذیر است.

*چنان چه نتایج یک پژوهش به صورت خلاصه در مجموعه مقالات یک کنفرانس علمی به چاپ رسیده باشد، ارسال آن جهت بررسی و چاپ به صورت کامل در یک مجله بلامانع است.

4) انتشار همپوشانی (overlapping publication)

پژوهشگر مجاز نیست داده های مقاله پیشین خود را با اندکی تغییر در متن، در مقاله ای با عنوان جدید به چاپ برساند.

*تکرار قسمت هایی از بخش مواد و روش ها در مقالات بعدی همان نویسنده در صورت ضرورت بلامانع است، اما در هر حال ذکر مرجع لازم است.

5) انتشار تکه ای (partial publication)

در صورتی که نتایج پژوهش در مقاله به صورت یکپارچه قابل انتشار باشد، پژوهشگر مجاز نیست آن نتایج را در چند بخش جداگانه و در چند مقاله مستقل به چاپ برساند.

منبع: همیار اپلای


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.