رشته کارشناسی ارشد موسیقی شناسی
تاريخ درج :

معرفی رشته موسیقی شناسی (آتنوموزیکولوژ)

رشته موسیقی شناسی شاخه ای از دانش است که به پژوهش در زمینه سیستم ها و فرهنگ های موسیقیایی و مطالعه موسیقی در بستر فرهنگی اجتماعی آن می پردازد. هدف از رشته کارشناسی ارشد موسیقی شناسی رشد و گسترش پژوهش در زمینه های مختلف موسیقی ایرانی و فرهنگ های هم خانواده با آن در جهان از زوایای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، فنی و ساختار شناختی است. اتنوموزیکولوژی یا موسیقی شناسی، مطالعه موسیقی جوامع (قومیت ها)، در زمینه اجتماعی و فرهنگی خود است. در این معنا، این دانش ترکیبی از انسان شناسی و موسیقی شناسی است و بسیاری از تاثیرات شکل گرفته و تحول یافته را از یک سو با انسان شناسی، جامعه شناسی، روانشناسی و فرهنگ عامه و از سوی دیگر با  موسیقی شناسی، نظریه موسیقی، تاریخ هنر و نقد ادبی به اشتراک می گذارد. رشته اتنوموزیکولوژی در ایران در حال حاضر در مقطع کارشناسی ارشد ارایه می شود. افراد با هر مدرک کارشناسی ای، می توانند در این رشته تحصیل کنند و این رشته منحصر به تحصیل کرده های موسیقی نیست. کنکور اتنوموزیکولوژی جزئی از مجموعه موسیقی است. در زمان ثبت نام باید مجموعه موسیقی را برای ثبت نام، انتخاب نمایید.  این کنکور معمولا هفته های آخر بهمن ماه هر سال برگزار می شود. بعد از این مرحله (کنکور) ، افرادی که نمره ی مجاز به انتخاب رشته را کسب نمایند، می توانند در مصاحبه عملی شرکت نمایند، که معمولا در تیر ماه برگزار می شود. در ضمن اتنوموزیکولوژی صرفا شامل موسیقی اقوام یا دستگاهی ایران نیست اگرچه دانستن آن ها برای ما ایرانی ها کاملا ضروری می باشد، ولی هدف اتنو بررسی  جنبه های فرهنگی  هر نوعی  از موسیقی است. نداشتن تعصب یکی از موارد اصلی یک پژوهشگر در این حوزه از موسیقی می باشد. این مورد در بیان موضوع مورد نظر شما می تواند تاثیرگذار باشد.

مصاحبه عملی رشته موسیقی شناسی

در بخش مصاحبه عملی  بخش سرایش (سلفژ) و تربیت شنوایی، در مورد سرایش باید ریتم های مختلف ترکیبی و ساده را تمرین نمایید. معمولا سطح نمونه های امتحان از ساده به سخت است، همین طور باید توانایی سرایش گام هایی که دارای چند علامت عَرَضی، چه بمل و چه دیز را داشته باشید، معمولا فواصل متصل هستند و در بخش هایی فواصل دارای پرش هایی هست. در بخش تربیت شنوایی هم تشخیص آکورد و فاصله فواصل سنجیده خواهد شد.

درصد های مورد نیاز رشته موسیقی شناسی

ضریب درس های با ضریب بالا تاثیر زیادی در نمره قبولی دارد. رتبه نهایی بعد از مصاحبه مشخص می شود چون در صد های مصاحبه و سلفژ هم لحاظ خواهد شد. برای قبولی در دوره روزانه باید سوالات بخش اتنو را پنجاه درصد باشد. سوالات تجزیه و تحلیل موسیقی ایرانی بالای شصت الی هفتاد درصد و مابقی دروس هم باید بین شصت الی هفتاد باشد.

واحد های درسی رشته موسیقی شناسی

دروس عمومی رشته کارشناسی ارشد موسیقی شناسی

دیکته موسیقی

زبان تخصصی (1)

زبان تخصصی (2)

آشنایی با موسیقی بومی مناطق ایران (1)

آشنایی با موسیقی بومی مناطق ایران (2)

 (1)آشنایی با رسالت کهن موسیقی ایران

آشنایی با رسالت کهن موسیقی ایران (2)

مقدمات و مبانی نظری موسیقی کلاسیک (1)

مقدمات و مبانی نظری موسیقی کلاسیک (2)

دروس اصلی رشته موسیقی شناسی

روش تحقیق

آشنایی با موسیقی ملل

نظریه های اتنوموزیکولوژی

روش های آوانگاری موسیقی

روش های تجزیه و تحلیل موسیقی

روش های تجزیه و تحلیل موسیقی

مطالعاتی در موسیقی مردم

پژوهش های میدانی در آنتوموزیکولوژی

مطالعاتی در موسیقی کلاسیک ایران

تاریخ موسیقی جهان اسلام

 

 

دروس اختیاری رشته موسیقی شناسی

موسیقی جنوب آسیا و شبه قاره هند

موسیقی خاورمیانه و شمال افریقا

موسیقی آسیای مرکزی و قفقاز

موسیقی شرق و جنوب شرقی آسیا

مباحث ویژه در تاریخ موسیقی

مباحث ویژه در آنتوموزیکولوژی

کاربرد کامپیوتر در موسیقی

مطالعات بین رشته ای در موسیقی

مطالعاتی در موسیقی مردم پسند

 

 

گردآورنده: سپیدخت حکیمی

مجله زونکن


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.