شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که دکتری مستقیم چیست و به چه موقعیتی اطلاق می شود؟ منظور از دکترای مستقیم این است که فرد پس از اخذ مدرک کارشناسی و بدون داشتن مدرک کارشناسی ارشد، اقدام به تحصیل در مقطع دکتری نماید. دانشجویان برای تحصیل به صورت دایرکت پی اچ دی، دلایل مختلفی دارند؛ برای مثال: کم بودن تعداد فاندهای ارشد نسبت به دکتری، و یا علاقه به فعالیت های آکادمیک و پژوهشی به جای ورود سریع به بازار کار.
این نوع تحصیل بیشتر در کدام کشورها وجود دارد؟
دکتری مستقیم در امریکا، خیلی بیشتر از دیگر کشورها رواج دارد؛ میزان پذیرش دکتری مستقیم کانادا و استرالیا کمتر از آمریکا بوده، و در اروپا نیز معمولا کمتر از همه کشورهای یاد شده است.
آیا اخذ پذیرش مستقیم دکتری، نیازمند شرایط خاصی است؟
قطعا داشتن رزومه خوب، شانس پذیرش متقاضی direct phd را افزایش می دهد؛ مواردی که دارای اهمیت هستند، معدل بالای لیسانس، مقالات معتبر، و نمره خوب زبان و GRE هستند که شایستگی های علمی، پژوهشی و ارتباطی متقاضی را نشان می دهند. در واقع برای یک موقعیت دکتری که با یا بدون مدرک کارشناسی ارشد برای آن اقدام می شود، رزومه فردی که دوره ارشد را نگذرانده باید برتری هایی داشته باشد که شایستگی او برای حضور در این دوره را تضمین نماید.
( در این باره بخوانید: رزومه نویسی برای اپلای )
از چه طریقی متوجه شویم که رشته و دانشگاه مورد نظر ما پذیرش دکتری مستقیم دارد؟
با بررسی قسمت های مختلف سایت دانشگاه اعم از دپارتمان مورد نظر، رشته مورد نظر، تحصیلات تکمیلی، چگونگی اپلای، شرایط پذیرش دکتری و... ؛ برای مثال درباره یک رشته دکتری ذکر می کنند که با داشتن مدرک لیسانس نیز به شرط داشتن معدل خوب یا سابقه پژوهشی درخشان، امکان اپلای وجود دارد.
( مقاله زونکن درباره ارشد مجدد را نیز بخوانید )