دستگاه های اجرایی آماده حذف کنکور نیستند
تاريخ درج :

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه این هفته زاویه با حضور کارشناسان به معضل کنکور و مسئله حذف آن پرداخت .

حمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در این خصوص گفت: امتحان گرفتن از ندانسته ها قطعا استرس آور هست. نکته دوم اینکه اگر از ندانسته ها امتحان بگیریم خلاقیت‌ها کشف نمی شود و استعدادها کشف نمی شود. کنکور استرس بسیاری برای بچه ها و خانواده ها دارد.

وی ادامه داد: هدف از کنکور چیست واقعا؟ اگر هدف شناسایی افرادی است که طرحی نو در جامعه بیاندازند و رشد کنند و جامعه رشد کند، باید به آنها اجازه حرف زدن هم بدهیم.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: ضرر کنکور بیش از نفعش هست و استرس اش هم بالاست و اصول تعلیم و تربیت را تحت الشعاع قرار داده و الان در مدارس دانش آموزان هنر، ادبیات، انشاء، مهارت زندگی و غیره را چگونه می خواهند نشان دهند؟ کنکور باعث می شود بچه های ما زندگی نکنند.

وی ادامه داد: وظیفه مجلس قانونگذاری است و مجلس قانون را درباره حذف کنکور وضع کرده و زمینه را فراهم کرده است منتهی این دستگاه های اجرایی و دولتی هستند که آمادگی لازم را ندارند.

میرزاده گفت: همه در حذف کنکور متفق القول هستند اما ممکن است اشکالاتی داشته باشد که البته در زمان طرح قانون مطرح نبوده و بعداً طرح شده که باید اصلاح شود. ضمناً سند تحول بنیادین آموزش تا زمانی که کنکور وجود دارد قابل اجرا نخواهد بود. آمادگی برای اصلاح قوانین است اما عزم آن در آموزش و پرورش یا سنجش نیست.

وی افزود: دولت هر لحظه اراده کند می تواند مسئله را حل کند و اگر امروز بگوییم شرایط فراهم نیست، پنجاه سال دیگر نیز همین را خواهیم گفت.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس افزود: به‌ هرحال این حذف هزینه دارد و باید به نفع کلیت نظام عمل کرد. بحران آنقدر جدی است که آموزش و پرورش باید پیش از وزارت علوم اقدام کند، امکان حذف کنکور و شرایط در مجلس فراهم است.

میرزاده افزود: خودکشی برای کنکور، فرار مغزها، مشکلات مالی و روانی خانواده ها و مهاجرت های اجباری و غیره جدی بوده و مجلس برای حذف کنکور آماده است.

وی ادامه داد: حذف کنکور از ۱۰ سال پیش مطرح و آغاز و گسترش بی رویه دانشگاه‌ها هم از همان موقع شروع شد و ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاه ها با پیام نور و شبانه و غیره پر شد.

میرزاده خاطرنشان کرد: تعداد داوطلبان کمتر از ظرفیت دانشگاهی است و داوطلب چه کنکور دهد چه ندهد در پیام نور یا علمی کاربردی شهر خود قبول است.

وی در ادامه به آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: آموزش و پرورش نه به مهارت کار دارد، نه کنکور، خودش شرکت تعاونی سنجش دارد که کنکور برگزار می کند و البته این موضوع منبع مالی برای مدارس نیز شده است.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس افزود: حتی جزوات کنکور که مضر هستند در مدارس تدریس می شوند. بنابراین آیا آموزش و پرورش اعتقادی به مهارت و یادگیری دارد؟ نه! مدارس خاص خودشان پیرو کنکور هستند و باید حذف شوند.

وی ادامه داد: این مدارس تیزهوشان فقط ریاضی و علوم دارند و از مهارت و رشته های فنی و حرفه ای و حتی علوم انسانی در آنها خبری نیست و لذا اعتقادی به این چیزها ندارند و اگر به حذف کنکور معتقدند باید این مدارس خاص دولتی حذف شوند و یا لااقل در آنها مهارت هم تدریس شود.

میرزاده یادآور شد: اگر تنوع مدارس دولتی اختلاف طبقاتی ایجاد کرده آتش بیار معرکه آن کنکور است و گام اول این است که این مدارس در سیستم آموزش و پرورش جمع شود و کلاً یک مدیر کل برای همه مدارس باشد تا تعصب تشکیلاتی و سازمانی مانع نباشد و سپس گام های بعدی برای این کار منع قانونی وجود ندارد.

وی ادامه داد: در انتخاب رشته کنکور ۱۰۰ عنوان رشته قابل انتخاب است. در هیچ جای دنیا نداریم که کسی به ۱۰۰ رشته علاقه مند باشد و این نشان می دهد این انتخاب از روی عشق و علاقه نیست و بحث تست و سئوالات است. ضمناً اکنون فارغ التحصیل بیکار  زیاد داریم و باید کاری کنیم واقعا شایسته ها و عاشقان یک رشته آن را بخوانند و مشغول شوند.

 

سخنگوی کمیسیون آموزش افزود: مشکل مدارس غیردولتی نیست بلکه مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان است که بهترین مدارس و در بهترین جاهای شهر هستند و بهترین امکانات را به خود اختصاص داده اند و اگر تنوع مدارس برداشته شود و فقط دولتی و غیردولتی داشته باشیم مطمئناً مدارس غیردولتی نخواهند توانست با دولتی ها رقابت کنند.


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: