تا زمانی که آموزش و پرورش نتواند آزمون ها را برگزار کند، نمی توان کنکور را حذف کرد
تاريخ درج :

 

برنامه "گفت و گوی علمی" رادیو گفت و گو با موضوع سنجش کنکور سراسری و آزمون های دستیاری و با حضور دکتر محمد حسین پورکاظمی مشاور معاون آموزش وزارت بهداشت و مسئول مرکز سنجش آموزش پزشکی به روی آنتن رفت.

دکتر محمد حسین پورکاظمی در آغاز ضمن اشاره به نکات منفی و مثبت کنکور گفت: در سال ۸۶ بر اساس مصوبه مجلس قرار شد کنکور تا سال ۹۱ حذف شود و وظیفه سازمان سنجش در این میان تنها کار اجرایی است و نمی تواند درباره برگزار شدن یا نشدن کنکور تصمیمی بگیرد.

 

وی ادامه داد: همچنین مجلس مصوب کرد بعد از حذف کنکور آزمون های استاندارد در دوره سه ساله دبیرستان جانشین آن شود اما این مصوبه مجلس تا سال ۹۱ اجرا نشد و کنکور حذف نشد. یکی از دلایل اجرا نشدن مصوبه مجلس این بود که برگزاری جلسات آزمون در سطح جلسات سازمان سنجش که عدالت کاملا رعایت شود، بسیار سنگین و سخت بود و در حقیقت آموزش و پرورش نتوانست این امتحانات را تا سال های پایین تر توسعه دهد.

 

وی درباره اینکه سوابق تحصیلی در قبولی دانشگاه مثبت، منفی یا قطعی باشد اظهار داشت: عموم نظرات بر این است که سوابق تحصیلی بر کنکور و برای ورود به دانشگاه مثبت باشد. چند سال پیش هم نظرسنجی در این رابطه انجام شد و عموم دانش آموزان و افراد دیگر تائید کردند تاثیر قطعی نباشد و فقط تاثیر باشد.

 

مشاور معاون آموزش وزارت بهداشت با تصریح بر اینکه سازمان سنجش موافق حذف کنکور است، بیان کرد: آنچه اهمیت دارد جانشین کنکور است. کارشناسان سازمان سنجش معتقدند تا زمانی که آموزش و پرورش بر اساس نظر مجلس نتواند آزمون ها را برگزار کند، نمی توان برای کنکور جانشین انتخاب کرد و کنکور را حذف کرد.

 

مسئول مرکز سنجش آموزش پزشکی ادامه داد: وقتی از دوستان در آموزش و پرورش درباره برگزاری امتحانات سه سال دوره متوسطه برای ورود به دانشگاه پرسیدیم، آنها گفتند فقط می توانند امتحان های نهایی را برگزار کنند. در هر صورت مجلس تا پایان سال ۹۷ تصویب کرده است ۸۵ درصد پذیرش دانشجویان بر اساس سوابق تحصیلی باشد و تاکنون حدود ۸۳ درصد پذیرش دانشجویان بر این اساس است و به نظر می رسد قانون اجرا خواهد شد.

 

وی با اشاره به تصویب آیین نامه اجرایی قانون سنجش پذیرش گفت: به منظور تعیین سابقه تحصیلی، وزارت آموزش و پرورش موظف است ضمن استانداردسازی امتحانات از نظر سطح دشواری و اصول سنجش و اندازه گیری امتحان، تدابیر لازم مطابق مصوبات شورای عالی آموزش پرورش را اتخاذ کند. واقعیت این است که اگر آموزش و پرورش وارد برنامه ۶،۳،۳ نشده بود، انتظار داشتیم سه سال سابقه تحصیلی را لحاظ می کردیم.

 


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.