(Graduate Management Admission Test)
GMAT امروزه یکی از ابزارهای مهم سنجش توانایی متقاضیان دوره های MBA می باشد. ارائه مدرک GMAT در بسیاری از دانشگاه های معتبر برگزارکننده دوره MBA و دکترای امور مالی، حسابداری و اقتصاد الزامی است. این آزمون مهارت های لازم برای دانشجویان فعال در حوزه مدیریت امور مالی، اقتصادی و اجرایی را بررسی می کند. از این رو، حداقل نمره قابل قبول را مراکز آموزشی و دانشگاه ها بر اساس برنامه های آموزشی خود تعیین می کنند. مراکز معتبرتر نمره 600 تا 700 را پذیرش می کنند. این آزمون در برخی مراکز به صورت کامپیوتری و از طریق اینترنت و در تعداد بسیار محدودی از مراکز به صورت کاغذی انجام می شود.
بخش های مختلف آزمون
ارزیابی نگارش تحلیلی Analytical Writing Assessment
Verbal
Quantitative Sections
در بخش نگارش، متقاضی باید بر روی دو متنessay (هر کدام 30 دقیقه) کار کند که یکی برای تحلیل یک استدلال و دومی بررسی یک موضوع است. این بخش نگارش از آزمون GMAT چند تفاوت با آزمون های استانداردی چون TOFEL و ILETS دارد. اول اینکه متون آن بسیار پیچیده تر از آزمون های عادی زبان است و تحلیل آنها صرف نظر از چگونگی نگارششان دشوار است و عموماً نگارش بحث به زبان مادری هم ساده نیست.
تفاوت بعدی در حجم آن است. به عنوان نمونه در تافل نگارش حجمی بین 350 تا 500 کلمه کافی است در حالی که در GMAT کمتر از 500 کلمه کفایت نمی کند. بنابراین علاوه بر تحلیل و نگارش ، سرعت تایپ کردن متقاضی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
دو تصحیح کننده، هر متن را ارزیابی می کنند. اولی یک برنامه نرم افزاری پیشرفته است که به تحلیل نگارش خلاقانه و ارزیابی خطاهای دستوری و املایی می پردازد در حالیکه دومی انسان است و توانایی متقاضی را در نحوه دسته بندی و پرورش و نظم دادن به دیدگاه ها و چگونگی ارائه آنها می سنجد.
هر دو تصحیح کننده بین صفر تا شش که می تواند تا نیم نمره تقسیم شود نمره می دهند. در صورت اختلاف بیش از یک امتیاز، یک انسان دیگر به عنوان تصحیح کننده سوم نیز به کار و نکارش داوطلب نمره می دهد و سپس متوسط این نمرات به عنوان نمره نهایی این نگارش و متوسط دو متن مختلف به عنوان نمره نهایی این بخش اعلام می شود.
پس از این بخش، نوبت به آزمون Verbal یا شفاهی می رسد. مدت زمان این بخش 75 دقیقه و تعداد سوال 41 عدد می باشد.
قسمت های مختلف آزمون Verbal شامل بخش های زیر می باشد:
1- Sentence Correction
2- Critical Reasoning
3- Reading Comprehension
در مجموع این آزمون به ارزیابی سطح دانش متقاضی در حوزه های مرتبط با فهم عمیق تر زبان انگلیسی نظیر مبحث دستور زبان، ارزیابی یک استدلال ودرک مطلب می پردازد.
در بخشQuantitative، 37 سوال و 75 دقیقه زمان سوال های مربوط به Data Sufficiency و Problem Solving ارائه می شود. و در این بخش شیوه اندیشه و استدلال متقاضی ارزیابی می شود.
شایان ذکر است که متقاضی در صورت بی پاسخ گذاشتن سوالات در آزمون GMAT با کاهش امتیاز مواجه می شود. در حالی که در آزمون های دیگر این گونه عمل نمی شود.
محل برگزاری آزمون GMAT
نمرات کلی به صورت ده دهی ارائه می شود و طبق اعلام موسسه GMAC نمره میانگین داوطلبان حدودا ۵۴۰ بوده است. امکان برگزاری آزمون جیمت (GMAT) در ایران وجود ندارد و متقاضیان علاقه مند به شرکت در این آزمون می بایست به امارات متحده در دو شهر دبی (4 مرکز) و ابوظبی (2 مرکز)، ترکیه در دو شهر آنکارا و استانبول، آذربایجان، ارمنستان سفر کنند. توجه داشته باشید که هیچگونه محدودیتی برای داوطلبان به جهت اینکه در کدام کشور یا مرکز آزمون را شرکت کنند وجود ندارد. دقت داشته باشید که وظیفه تهیه ویزا و… بر عهده متقاضیان است و GMAC هیچگونه تعهد یا مسئولیتی در قبال این موضوع ندارد.
جهت ثبت نام در این آزمون می توانید از طریق صفحه ثبت نام، در سایت GMAT یک اکانت بسازید، وارد اکانت خود شوید و Profile خود را کامل کنید. در مرحله بعد می توانید محل آزمون، روز آزمون و ساعت را انتخاب کنید.
هزینه آزمون GMAT
هزینه ی امتحانGMAT، مبلغ 250 دلار آمریکا می باشد. در صورت کنسل کردن امتحان، تنها 80 دلار آن برگشت داده می شود و اگر متقاضی کمتر از هفت روز قبل از امتحان، اقدام به کنسل کردن نماید هیچ پولی برای وی Refund (برگشت پول) نمی شود. در صورتی که بخواهید تاریخ امتحان خود را تغییر (Reschedule) دهید، 60 دلار برای شما هزینه خواهد داشت. در صورتی که بخواهید Report نمره خود را به دانشگاه های دیگری غیر از دانشگاهی که هنگام ثبت نام مشخص کرده اید، بفرستید، به ازای هر ریپورت بایستی 35 دلار پرداخت کنید.