در سالهای اخیر افراد ایرانی از ثبت ازدواج بهصورت قانونی در ترکیه استقبال بسیار خوب و بینظیری کردهاند. ازدواج در این کشور به دلیل مزایای قابل توجه مانند اخذ کارت اقامت در ترکیه و دارا بودن گواهی ازدواج بینالمللی، نزد ایرانیان از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است؛ اما هر آنچه که قرار باشد بهصورت قانونی انجام بگیرد و در جایی ثبت شود، نیاز به رعایت یک سری آداب و رسومی دارد و آداب و رسوم ازدواج در کشور ترکیه نیز نیاز به طی کردن پروسهای مشخص خواهد داشت و به همین دلیل سوالات گوناگونی برای اطلاع از آداب و رسوم ازدواج در کشور ترکیه طرح میشود. سوالاتی از قبیل قوانین ازدواج در ترکیه چیست؟ چه مدارکی برای ازدواج در این کشور لازم است؟ فراموش نکنید که یک موسسه مهاجرتی معتبر فعال در کشور ترکیه مانند الو اپلای میتواند پاسخگوی مناسبی برای این سوالات باشد. اگر شما هم قصد اخذ کارت اقامت و ازدواج در ترکیه را دارید، تا انتهای این گزارش همراه ما باشید.
قوانین ازدواج در کشور ترکیه
طبق قوانین ترکیه افراد باید به سن 18 سال تمام رسیده باشند تا برای ازدواج در این کشور اقدام کنند. یک فرد 17 ساله تنها با داشتن اجازه قانونی والدین و قیم خود و یک فرد 16 ساله تنها با اخذ اجازه قانونی والدین و قیم و اخذ اجازه رسمی دادگاه میتواند ازدواج کند. اگر ازدواج میان دو تبعه مثلا یک ایرانی و یک فرد ترک باشد، افراد باید تمکن مالی برای پرداخت هزینههای زندگی را در نظر بگیرند. همچنین فرد باید گواهی تجرد داشته باشد که این گواهی حتی برای مرد هم لازمالاجراست و لازم به ذکر است که طبق قوانین ترکیه، چند همسری برای مردان غیرقانونی بوده و جرم قلمداد میشود. مردان بلافاصله پس از ارائه گواهی، میتوانند ازدواج کنند؛ اما برای زنانی که ازدواج کرده و جدا شدهاند یا همسرشان فوت شده، حداقل باید 300 روز از مدت طلاق و یا فوت همسر سپری شود تا بتوانند برای ازدواج با مرد ترکی اقدام کنند. یکی دیگر از مهمترین آداب و رسوم ازدواج در کشور ترکیه، ممنوع بودن ازدواج میان اقوام نزدیک مانند ازدواج عمو، داییها با خاله و عمهها و فرزندان آنهاست.
مدارک لازم برای ازدواج در کشور ترکیه
برای ازدواج در ترکیه، ارائه مدارک زیر به شهرداری الزامی است:
-
تکمیل فرم درخواست ازدواج (هر دو شخص بهصورت مجزا باید این فرم را تکمیل نمایند)
-
ترجمه پاسپورت و شناسنامه و مهر و امضا دفتر اسناد
-
ارائه گواهی تجرد از کنسولگری که مدرکی مبنی بر متاهل نبودن هر دو شخص است.
-
ارائه گواهی سلامت پزشکی که نشان میدهد هر دو شخص دچار بیماری منع کننده ازدواج نیستند.
-
افراد پناهده یا بدون وطن باید مدارکی ارائه کنند که نشان دهنده حمایت بینالملل باشد.
-
چهار قطعه عکس رنگی تمام رخ
-
اگر خانمی تمایل به استفاده از نام خانوادگی خود در کنار نام خانوادگی همسرش دارد، باید فرم مربوطه را تکمیل کند.
دریافت اقامت دائم از طریق ازدواج در کشور ترکیه
ازدواج افراد خارجی در ترکیه مستلزم رعایت شرایط خاصی است. اگر این فرد تبعه ایران بوده و قصد ازدواج با یک فرد ترک را داشته باشد، اقامت شما به مدت سه سال با کارت صورتی و توریستی محاسبه میشود. پس از سه سال میتوانید درخواست شهروندی ترکیه را ارائه کرده و پاسپورت ترکیه را دریافت کنید. فرقی ندارد که مرد ترک یا زن ترک باشد و قوانین در هر دو صورت بهصورت یکسان اجرا میشود. البته به این نکته مهم باید توجه شود که اگر برای دولت ترکیه ثابت شود که هدف و انگیزه شما برای ازدواج در ترکیه، صرفا اخذ اقامت در این کشور است، مزایای این امر را از دست میدهید. پس از سه سال میتوانید درخواست شهروندی ترکیه و دریافت پاسپورت ترکیه را ارائه کنید که با بررسیهای محلی در این زمینه و رعایت شرایط در نظر گرفته شده، شهروندی ترکیه به شما تعلق میگیرد. در این زمینه بهتر است از یک موسسه مهاجرتی معتبر فعال مانند الو اپلای با بیش از 8 سال سابقه فعالیت در این زمینه اقدام کنید. به شما پیشنهاد میکنیم جهت دریافت اطلاعات بیشتر مقاله اخذ پاسپورت ترکیه از طریق ازدواج را مطالعه کنید.
ازدواج در ترکیه میان تبعههای مختلف
تبعههای خارجی باید از آداب و رسوم ازدواج در کشور ترکیه اطلاع داشته باشند. برخلاف کشورهای آسیایی دیگر، در ترکیه هیچ محدودیتی برای ثبت ازدواج با افراد خارجی وجود ندارد و این افراد به شرط دارا بودن شرایط کامل ازدواج، میتوانند با اخذ گواهیهای مربوطه برای ازدواج اقدام کنند. همچنین دو شخص خارجی که ملیت یکسانی دارند، میتوانند با دارا بودن مدارکی مبنی بر مجرد بودن از کشور خود، برای ازدواج در ترکیه اقدام کنند. اگر این موارد قابل دسترسی نباشند، شخصی از طریق مدیریت کل امور شهرداری اقداماتی را برای اثبات این موضوع انجام میدهد. برای آشنایی با تشریفات عروسی در ترکیه روی این لینک کلیک کنید.
مزایای ثبت ازدواج در کشور ترکیه
یکی از مزایای ثبت ازدواج در کشور ترکیه، دریافت سند ازدواج بینالمللی است که علاوه بر زبان ترکی، به چندین زبان دیگر نیز ترجمه میشود و قابل ارائه به تمامی کشورهای دنیا جهت اخذ ویزا و اقامت از کشور محل سکونت است. این سند اعتباری جهانی دارد و در تمامی کشورهای اروپایی، آمریکا، ترکیه، تونس و استرالیا به رسمیت شناخته میشود. موسسه الو اپلای، خدمات بسیار ویژه و بینظیری را برای ازدواج ایرانیان در ترکیه ارائه میکند.
برگزاری مراسم عروسی و ثبت ازدواج در کشور ترکیه با الواپلای
در چند سال اخیر درخواست کاربران ایرانی برای اطلاع از آداب و رسوم ازدواج در کشور ترکیه افزایش یافته است. ثبت سند بینالمللی ازدواج به عنوان یکی از مزایای ازدواج در این کشور، به دلیل افزایش ازدواج میان ملتهای مختلف در ترکیه مطرح شده و بسیاری از کاربران ایرانی به دنبال ثبت این سند هستند. افراد به شرط رعایت مواردی، اگر با فرد ترکیهای ازدواج کنند، میتوانند پس از مدتی اقامت این کشور را داشته باشند. برای ازدواج در ترکیه باید قوانین رایج در این کشور مانند سن قانونی و بالای 18 سال تمام را رعایت کرده و مدارک لازم برای ثبت ازدواج خود را به شهرداری ارائه کنید. همچنین کشور ترکیه بهشتی برای ازدواج افراد خارجی و یا ملیتهای مختلف است. شناخت موسسه مهاجرتی معتبر که شما را درباره آداب و رسوم ازدواج در کشور ترکیه آگاه سازد و در این مسیر همراهیتان کند اهمیت زیادی دارد. اگر قصد اقامت، تحصیل، سرمایه گذاری، خرید ملک، ثبت شرکت، مهاجرت، اخذ شهروندی و برگزاری مراسم عروسی در ترکیه را دارید، توصیه میکنیم از خدمات موسسه حقوقی مهاجرتی الو اپلای همراه با کارشناسان مجرب در این زمینه کمک بگیرید.