معرفی رشته ورزشی اسکی روی چمن
اسکی چمن در سال 1966 در فرانسه به عنوان روشی برای آموزش اسکی آلپاین آغاز شد. شکل اسکی چمن متفاوت با اسکی آلپاین می باشد و از چرخ یا ریل تشکیل شده است و همانند ابزار حرکتی تانک عمل می کند. با اینکه اسکی چمن از ظاهری شبیه به اسکی برف دارد ولی از نظر تکنیک ها و عملکرد متفاوت با اسکی برف می باشد. از نظر بستر و پیست اسکی چمن شرایط این ورزش از محدودیت های بسیاری بر خوردار می باشد.
در اسکی برف در فصل زمستان در نقاطی که برف وجود دارد امکان اسکی کردن هم هست، اما شرایط در اسکی چمن متفاوت است و احتیاج به بستر مناسب دارد.
درحال حاضر ۲ نوع اسکی چمن وجود دارد که یک نوع آن به صورت ریل می باشد که از آن فقط در پیست چمن می توان استفاده کرد که تمامی اسکی های موجود در ایران از این نوع می باشد و نوع دیگر آن به صورت چرخ های سری می باشد که از آن می توان در عوارض متنوع شامل بسترهای سنگی نیز استفاده کرد و از این نوع بیشتر برای پرش و حرکات نمایشی می توان استفاده کرد. همچنین مدل اسنوبرد چمن نیز ابداع شده است که بیشتر شباهت به اسکیت برد دارد و شباهتی به اسنوبرد از نظر تکنیک و نحوه استفاده ندارد. همچنین مدل اسنوبرد چمن نیز ابداع شده است که بیشتر شباهت به اسکیت برد دارد و شباهتی به اسنوبرد از نظر تکنیک و نحوه استفاده ندارد.
در این ورزش احتیاجی به لباس های سنگین نیست و لباس سبکی استفاده می شود. البته برای کاهش شدت زمین خوردن باید ورزشکار زانوبند و ساعدبند نیز استفاده کند.
ورزش اسکی چمن در ايران از حدود سال های 1370 که اولين گروه از علاقمندان اين رشته جهت شرکت دريک کلاس مربيگری به کشور ترکيه اعزام شده بودند، آغازشده و در سال 1373 پیست این ورزش مورد بهره برداری قرار گرفت.
پس از تاييد فدراسيون بين الملی اسکی در سال 1375 اولين مسابقه بين الملی در اين پيست با چندين کشور صاحب نام اين رشته برگزار شد همچنین اولين ميزباني مسابقات جام جهاني در سال 1379 به ايران سپرده شد.
هم چنین طبق گفته روابط عمومی فدراسیون اسکی، ایران یکی از نامزادهای میزبان رقابتهای اسکی روی چمن قهرمانی جوانان جهان در سال 2020 است.
گردآورنده: سپیدخت حکیمی