یادگیری یک زبان جدید، کار ساده ای نیست و به معنای واقعی کلمه، یک چالش ذهنی است. وقتی بحث سخت ترین زبان دنیا برای یادگیری به میان می آید، این سختی برای همه افراد برابر نیست؛ زیرا سختی یادگیری آن برای یک روسی با یک انگلیسی فرق خواهد داشت. پس برای انتخاب سخت ترین زبان دنیا باید پارامترهای زیادی را در نظر گرفت. در حالت کلی زبان های سخت دنیا شامل موارد زیر است:
1. ماندارین: زبان رسمی مردم چین در اکثر مناطق آن ماندارین است و باید گفت بیشترین افراد در دنیا به زبان ماندارین صحبت می کنند و می توان گفت این زبان، بدترین زبان دنیا برای یادگیری است.
2. عربی: عربی می تواند جزء سخت ترین زبان های دنیا برای انگلیسی زبانان باشد زیرا خط و تلفظ متفاوتی بین این دو زبان وجود دارد. زبان 25 کشور دنیا، عربی است. سختی این زبان به دلیل قواعد، صرف و نحو و تعیین جنسیت برای هر اسم است.
3. ژاپنی: حدود 2 هزار نشانه در این زبان وجود دارد که هر کدام به تنهایی یک واژه معنی می شوند یادگیری این زبان بسیار زمان بر و سخت است.
4. کره ای: دلیل اینکه کره ای به عنوان سخت ترین زبان دنیا در این لیست قرار دارد، بیشتر به دلیل وجود هفت مرحله در صحبت کردن آن است.
5. فنلاندی: اکثر مردم سوئد و نروژ به زبان فنلاندی صحبت می کنند. در این زبان، صرف و نام واژه ها به جایگاهشان در جمله وابستگی دارد و همین موضوع سبب وجود این زبان در لیست سخت ترین زبان ها است.
6. باسکی: زبان باسکی زبان مردم شمال استرالیا و جنوب غرب فرانسه است که از نظر الفبایی همچون الفبای لاتین است.
7. ناواهو: زبان مردم غرب آمریکای شمالی ناواهو است که جزء زبان های خاص قرار می گیرد و آموزش زبان های خاص همچون ناواهو در کشور ما بسیار کم اتفاق میفتد.
8. ایسلندی: زبان رسمی کشور ایسلند است که به زبان نروژی از نظر گویش بسیار نزدیک است.
9. لهستانی: زبان رسمی کشور لهستان، که از گروه زبان های هندواروپایی است، در لیست سخت ترین زبان های دنیا قرار دارد.
سخت ترین زبان دنیا برای فارسی زبانان
1. ژاپنی: سخت ترین زبان برای فارسی زبانان یادگیری زبان ژاپنی است این زبان از چینی نیز سخت تر خواهد بود.
2. چینی: چینی در صدر لیست سخت ترین زبان دنیا قرار دارد و سختی آن به دلیل این موضوع است که هر واژه با یک شکل نشان داده می شود. اما این زبان برای فارسی زبانان در رده دوم سختی در یادگیری قرار دارد. این را بدانید که برای یادگیری قابل قبولی از این زبان باید 5000 نشانه را بلد باشید. زبان چینی فاقد زمان است و نحوه گویش گاهی بر معنی کلمه تاثیر خواهد گذاشت.
3. روسی-آلمانی: میزان سختی در این دو زبان یکسان است اما مشکلات گرامری سبب شده است که این زبان ها در رده سوم سخت ترین زبان ها برای ایرانیان قرار بگیرند. موارد دیگری مثل تعیین جنس برای هر اسم، حفظ اسامی جمع، حالت پذیری، صرف صفت ها، خط نا آشنا بر این مشکلات می افزاید و آن را در لیست سخت ترین زبان های دنیا قرار می دهد.
4. پرتقالی-ایتالیایی-اسپانیایی-فرانسوی: این زبان ها در دسته زبان های رومی قرار دارند و همگی دارای یک نوع ساختار هستند اما یادگیری تلفظ، جنس هر اسم، صرف صفت ها در این زبان ها در مواردی برای فارسی زبانان مشکل است.
5. عربی: زبان عربی ریشه سامی دارد و به دلایل زیر برای ایرانیان در رده دوم راحت ترین زبان قرار دارد:
· فارسی و عربی در لغات زیادی با هم مشترک هستند به خصوص در موارد نوشتاری رسمی.
· فارسی و عربی در حروف الفبا به میزان زیادی مشترک هستند. خط و خوانایی آنها یکی است.
· به دلیل وجود دین مشترک اسلام در آنها و کتاب مقدس مشترک قرآن.
اما برای انگلیسی زبانان و دیگر کشور ها به عنوان سخت ترین زبان دنیاست و علت سختی آن تعیین جنس برای هر اسم، وابستگی جایگاه کلمه به حالت آن، تاثیر لهجه بر فهم عربی است.
6. انگلیسی: سختی زبان انگلیسی به نسبت زبان های دیگر برای ایرانیان کمتر است. دلیل راحتی این زبان هم موارد زیر است:
· این زبان برعکس زبان هایی همچون عربی برای هر اسمی جنسیت مشخص نمی کند.
· این زبان برعکس زبان هایی همچون آلمانی، روسی و ... در اسامی حالت ثابتی دارد و تغییر جایگاه تاثیری بر آن نخواهد گذاشت.
· این زبان بسیار پر کاربرد و رایج است و همین موضوع به تکرار و یادگیری راحت تر آن کمک می کند.
اما این زبان برای ایرانیان سختی هایی نیز خواهد داشت و اکثر ایرانیان در تلفظ و گرامر به مشکل می خورند.
خلاصه
لیست سخت ترین زبان های دنیا برای هر کشوری صدق نمی کند زیرا سختی یک زبان به زبان اصلی مردم آن کشور بستگی دارد و مطمئنا زبان عربی برای یک ایرانی نسبت به انگلیسی راحت تر خواهد بود.
بانک اطلاعات آموزشگاهی
مجله زونکن