زمینه های اجتماعی باعث برجسته شدن کنکور شده است
تاريخ درج :

 

برنامه "گفت و گوی علمی" رادیو گفت و گو با موضوع بررسی حذف کنکور با حضور دکتر محمدی روزبهانی رئیس گروه مطالبات اجتماعی مرکز تحقیقات ارزشیابی و اعتبار سنجی سازمان سنجش آموزش کشور به روی آنتن رفت.

 

محمدی روزبهانی در آغاز به تشکیل سازمان سنجش کشور اشاره کرد و یاد آور شد: سال ۴۲ برای اولین در کشور آزمون ورودی دانشگاه ها انجام شد که دانشگاه تهران این آزمون را بطور مستقل انجام داد و تقریبا نزدیک به ۵۰ هزار نفر شرکت کردند و در همان سال انتقادات زیادی به این آزمون شد.

 

وی افزود: با توجه به مشکلاتی که همه کسانی که می خواستند وارد دانشگاه شوند، مجددا تقاضای اینکه در جای مستقلی آزمون برگزار شود بعنوان مطالبه متقاضیان ورود به دانشگاه مطرح شد و این نیاز که باید مرکزی باشد تا چنین آزمونی برگزار شود، مطرح شد. در سال ۴۷ مرکزی با عنوان مرکز آزمون شناسی در وزارت علوم تشکیل شد و اولین آزمون در سال ۴۸ برگزار شد. سازمان سنجش آموزش کشور به طور رسمی در سال ۱۳۵۴ تشکیل شده است و بعد از انقلاب هم در سال ۵۸ اولین کنکور سراسری برگزار شد و با وقفه دو ساله بخاطر انقلاب فرهنگی از سال ۶۱ آزمون سراسری تا امروز برگزار می شود.

 

رئیس گروه مطالبات اجتماعی مرکز تحقیقات ارزشیابی و اعتبار سنجی سازمان سنجش آموزش کشور در رابطه با ضرورت وجود سازمان سنجش عنوان کرد: نه تنها ضرورت وجود چنین سازمانی در ایران مطرح است بلکه با توجه به اهمیت آموزش عالی در دنیا و همچنین پیشرفت علم سنجش و افزایش تقاضا، بحث اینکه ملاکی برای ورود به آموزش عالی داشته باشیم مطرح است.

 

وی کنکور را بعنوان آزمون رایجی در دنیا برشمرد و گفت: سازمان ETS در حال حاضر در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا آزمون تافل را برگزار می کند که بصورت تستی برگزار می شود و میلیاردها درآمد در این زمینه دارد.
محمدی روزبهانی در خصوص اهمیت کنکور اظهار داشت: کنکور همانند آلارمی است و نشان می دهد وضعیتی وجود دارد که کنکور اهمیت پیدا کرده است. بحث در مورد خود کنکور ما را از زمینه اصلی کنکور غافل می کند. بحث جوان بودن کشور، فرصت های اندک اشتغال و مدرک گرایی در کشور ما بیش از حد اهمیت دارد و در کنار اینها ضعف آموزش در دوره متوسطه مسائل مختلف اجتماعی هستند که منجر شده تا متقاضی ورود به دانشگاه از حد نرمال بیشتر شود. یعنی زمینه های اجتماعی منجر شده تا تحصیلات دانشگاهی و گرفتن مدرک دانشگاهی با اهمیت شود و این اهمیت باعث شده تا کنکور برجسته و مهم شود.

 

وی در خصوص بودن یا نبودن کنکور بیان داشت: کنکور یک بحث اجتماعی و فرا دستگاهی است و اگر بخواهیم در مورد کنکور صحبت کنیم باید در مورد همه جوانب صحبت کنیم اما متاسفانه همیشه راه حل متمرکز بر خود این آزمون می شود درحالیکه خود این آزمون در شرایط طبیعی اصلا حساسیت برانگیز نیست.
رئیس گروه مطالبات اجتماعی مرکز تحقیقات ارزشیابی و اعتبار سنجی سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه وقتی ما وزن همه آزمون را بر سوابق تحصیلی می گذاریم ، معضل تورم معدل ایجاد می شود، تصریح کرد: یعنی همه مدارس و دانش آموزان همت شان می رود بر اینکه معدل شان بالا برود و ما با تورم معدل مواجه می شویم و این دیگر نمی تواند ملاک تمیز و تشخیص دهنده خوبی باشد.

 

وی سازمان ملی سنجش را همانند سازمان استاندارد تشبیه کرد و گفت: ما باید از نگاه به گذشته تحصیلی، به آینده تحصیلی و شایستگی ها نگاه داشته باشیم که الان باید برای انتخاب مشاغل، صلاحیت ها و تحصیلات دانشگاهی به این سمت برویم که برای این افراد استانداردهایی را تعریف کنیم و این یک ضرورت کشوری است و بحث کنکور نیست.

 


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.