رشته موسیقی بخش اول
تاريخ درج :

معرفی رشته موسیقی

رشته موسیقی یکی از پر طرفدار ترین رشته های هنری در میان علاقه مندان به انتخاب رشته هنر می باشد. در رشته موسیقی جذابیت ها و اولین های فراوانی وجود دارد که محصلین در این رشته برای اولین بار تجربه می نمایند و این باعث شده که این رشته را حتی در تحصیلات آکادمیک این رشته تبدیل به یکی از پر رقابت ترین رشته های کنکور هنر نماید. رشته موسیقی از جمله رشته هایی است که کاملا به توانایی و علاقه داوطلب وابستگی دارد و افراد زیادی بصورت دوره های آموزشی آزاد نیز در رشته موسیقی فعالیت می نمایند. اما همواره تحصیلات آکادمیک در رشته موسیقی می تواند افراد را در پیشرفت اصولی و قانونمند این رشته بهتر راهنمایی و هدایت کند. رشته موسیقی دارای دشواری های بسیار زیادی است و افراد متقاضی تحصیل در رشته موسیقی باید به این نکته توجه داشته باشند که اگر واقعا به این رشته علاقه نداشته باشند نمی توانند در رشته موسیقی موفقیتی کسب نمایند.

شرایط پذیرش در رشته موسیقی

داوطلبان دوره متوسطه دوم یا همان دوم دبیرستان نظام قدیم که می خواهند در کنکور هنر شرکت نمایند می توانند در سال دوازدهم یا پیش دانشگاهی تغییر رشته داده و دروس مربوط به کنکور هنر را در این دوره سپری نمایند. در این دوره، دروسی مانند سیر هنر در طول تاریخ، مبانی هنر، کارگاه هنر، مبانی هنر های نمایشی، مبانی هنر موسیقی، صنایع دستی و عکاسی و غیره آموزش داده خواهد شد. البته داوطلبانی که در مقطع پیش دانشگاهی نیز دروس هنر را نگذرانده باشند نیز می توانند در کنکور هنر شرکت نمایند. مانند کسانی که دارای مدرک پیش دانشگاهی رشته هایی مانند تجربی و ریاضی می باشند. رشته موسیقی از جمله رشته های کنکور هنر می باشد که دارای آزمون عملی هنر بعد از آزمون کتبی کنکور هنر می باشد. در این مرحله داوطلبان کنکور هنر بر اساس رتبه کنکور خود مجاز به شرکت در آزمون عملی شده و در مرحله بعد از رتبه بندی در آزمون عملی اسامی پذیرفته شدگان نهایی در آزمون عملی هنر منتشر می شود. معمولا زمان آزمون عملی در رشته موسیقی در شهریور ماه می باشد که این آزمون عملی در دو روز پشت سر هم که یک روز مربوط به گروه نوازندگان سازهای ایرانی و در یک روز مربوط به نوازندگان سازهای جهانی است، برگزار می شود. رتبه آزمون عملی هنر در رشته موسیقی از 100 محاسبه شده و در پذیرش داوطلبان بسیار تاثیرگذار است.

رشته موسیقی در دانشگاه های دولتی ایران

دانشگاه های دولتی همواره به عنوان اولین انتخاب برای اکثریت داوطلبان علاقه مند به رشته موسیقی مطرح بوده است. این رشته در مقطع کاردانی دانشگاه های دولتی پذیرش ندارد اما در مقطع کارشناسی در این دانشگاه ها، پذیرش در رشته های زیر انجام می شود. . رشته موسیقی در مقطع دکترای این دانشگاه پذیرش ندارد.

کارشناسی آهنگسازی

کارشناسی موسیقی نظامی

کارشناسی نوازندگی موسیقی ایرانی

کارشناسی نوازندگی موسیقی جهانی

در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های دولتی نیز در حوزه موسیقی 3 رشته به شرح زیر ارایه می شود:

کارشناسی ارشد موسیقی شناسی (اتئو موزیکولوژی)

کارشناسی ارشد نوازندگی ساز ایرانی

کارشناسی ارشد نوازندگی ساز جهانی

دانشگاه های ارائه دهنده رشته موسیقی

دانشکده هنر های زیبای دانشگاه تهران، دانشگاه هنر تهران در کرج، هنرستان عالی موسیقی ( دانشگاه علمی کاربردی)، دانشگاه کردستان و دانشگاه رشت از جمله دانشگاه هایی هستند که دارای ظرفیت پذیرش در رشته موسیقی می باشند.

رتبه مورد نیاز در کنکور برای قبولی در رشته موسیقی

از آنجایی که رشته موسیقی یکی از رشته های پر طرفدار در کنکور هنر می باشد لذا با توجه به ظرفیت کم پذیرش در این رشته و همچنین با توجه به تعداد کم دانشگاه های ارائه دهنده رشته موسیقی، رتبه مورد نیاز برای قبولی در رشته موسیقی باید بسیار پایین باشد. برای مثال برای قبولی در رشته موسیقی در پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران رتبه داوطلب باید تک رقمی و در نهایت دو رقمی زیر 50 باشد تا بتواند در رشته ی موسیقی پذیرفته شود.

 

گرد آورنده: سپیدخت حکیمی

مجله زونکن

 


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.