برخی از متقاضیان تحصیل در خارج از کشور، نگران تاثیر دروس افتاده ی لیسانس در سرنوشت اپلای خود هستند. اما این نگرانی از تاثیر دروس افتاده در اپلای نباید باعث منصرف شدن دانشجو از اپلای شود؛ زیرا بسیاری از دانشجویان با وجود دو یا سه درس افتاده، از دانشگاه های خوبی پذیرش همراه با فاند گرفته اند.
اگر نگرانی دانشجو به دلیل تاثیر دروس افتاده در معدل کل باشد، گفتنی است:
- بسیاری از دانشگاه ها، نمره gpa را از فرد درخواست می کنند؛ برای معدل گیری gpa، اگر فرد درسی را افتاده و سپس با نمره جدیدی پاس کرده است، باید صرفا نمره دوم را درج کرده و معدل بگیرد؛ در نتیجه دروس افتاده در gpa ندارند. ( محاسبه معدل gpa )
- بر حسب سال ورود دانشجو به دانشگاه، و تغییرات آیین نامه ها، در بسیاری از موارد نمره مردودی فقط در ریزنمرات تحصیلی دانشجو درج می شود و نمره ای که در معدل نهایی لیسانس تاثیر می گذارد، نمره ایست که درس را با آن پاس کرده است.
اگر نگرانی موجود به دلیل تاثیر منفی این دروس افتاده در دیدِ استاد به دانشجوست ( زیرا به هرحال این نمرات در ریزنمرات وجود داشته و از طرف استاد یا دانشگاه درخواست می شوند )، باید گفت که تقویت سایر بخش های رزومه، این تاثیر منفی را کمرنگ می کند؛ مواردی همچون مقالات با کیفیت، نمرات بالای زبان و سایر آزمون های بین المللی، و معدل و نمرات بالای ارشد، نشان دهنده تلاش دانشجو در جهت جبران دروس افتاده هستند. ( برگرفته از مقاله زونکن تحت عنوان باورهای غلط اپلای )
شما پیش از اپلای، requirement های دانشگاه و رشته مورد نظر خود را بررسی می کنید؛ در صورتی که حداقل معدلی تعیین شده باشد و معدل شما نیز مناسب باشد، نیازی به نگرانی نیست و می توانید برای اپلای اقدام کنید؛ استاد عملکرد کلی شما را بررسی می کند و امکان ارائه توضیح از جانب شما در طول مکاتبه وجود دارد. در مورد رشته های کمیته محور هم برخی اساتید توانایی تاثیر در تصمیم کمیته را دارند. همه این موارد بستگی به رزومه شما و ارائه درست توانایی های علمی و پژوهشیتان دارد.