اسکیس و انواع آن
تاريخ درج :

اسکیس در برخی رشته های هنری مانند طراحی صنعتی، معماری، نقاشی و حتی طراحی وب و طراحی نرم افزار کاربردی موبایل به معنای طراحی سریع یا طراحی اولیه است. در پیش طرح، از جزئیات صرف نظر می شود و کلیات موضوع به صورت غیر دقیق نشان داده می شود

اسکیس مفهومی

ذهن ما تنها به وسیله فرایندهای عقلانی و منطقی عملکردی که در بسته های یک شکل اطلاعاتی حاصل می گردد عمل نمی کند بلکه به گونه ای شهودی و احساسی در سطوح ژرف تری گسترش می یابد.

هر طراحی گاهی اوقات در خلوت خویش تصورات خود را به شیوه ای انتزاعی ترسیم می نماید. دریافتی که طراح و بیننده از این طرح دارند کاملا از هم متفاوت است و مفهوم یک طرح شاید در ذهن طراح کاملا با طرح طراح دیگر مغایرت داشته باشد. به عنوان مثال مفهوم عمقی به حالت انتزاعی از دیدگاه دو طراح از یکدیگر متفاوت خواهد بود، در این نوع اسکیس عناصر محیطی هم به شکلی کاملا انتزاعی به کمک تصویر اصلی در می آیند.

اسکیس مفهومی برای انتقال یک احساس درونی یا مفهومی ذهنی مثل احساس غم، عشق، مرگ و زندگی و تصویر آن بر روی کاغذ به کار می رود. برای نمونه راه جنگلی یک اسکیس عام، راهرو در یک ساختمان، یک اسکیس خاص و مفهوم  عمل رفتن در یک اسکیس نمونه بارز (اسکیس مفهومی) به شمار می روند.

اسکیس خاص

این اسکیس می تواند به منصه ظهور افراد دیگر نرسد و تنها در آرشیو معمار بماند تا طرح های بعدی خود را کامل تر نماید. در واقع تمامی ذهنیات به صورتی که در ذهن دریافت می گردد ترسیم می شود و می تواند جزئیات دقیقی نداشته باشد و تنها دریافت های ذهنی طراح باشد. این نوع اسکیس در همه حال و با هر ابزاری قابل ترسیم است و لزومی ندارد کسی از آن دریافت کلی داشته باشد. در مراحل تکمیلی این اسکیس به اسکیس عام نزدیک می شویم. اسکیس های خاص بیش تر تاکید به طراحی هماهنگ با عملکرد مورد نظر طراحی دارند. مثلا: طراحی اسکیسی یک راه جنگلی بکر می تواند اسکیس خاص قلمداد شود.

اسکیس عام

اسکیس عام در واقع نوعی روش در ثبت و طراحی سریع است که محتوای محیط (غیر انسان ساخت و طبیعی) را بدون توجه خاص به موضوع به تصویر می کشد. در واقع اسکیس عام بیش تر به مناظر و مزایای طبیعی و بکر مانند جنگل، رودخانه و محیط های غیر انسان ساخت توجه دارد. کلمه عام به معنای عمومی به کار می رود و مفهومی که از آن برداشت می شود این است که هر شخصی می تواند با آشنایی به علوم ترسیمی و بالا بردن مهارت خود در ترسیمات به یک طراحی خوب دست بزند. اگر معمار بتواند دست و چشم و ذهن خویش را همزمان به کارگیرد می تواند تصورات قبلی خود را به طور مداوم بر روی کاغذ ترسیم نماید و یا اسکیس دست آزاد ایده های خود را بپروراند تا مدام ذهن او به کمک چشمش زیبایی را به خاطر بسپارد و با کمترین وسایل ایده های خود را به طرح معماری نزدیک نماید. در هنگام ترسیم محیط مصنوع در اسکیس ها باید به رها سازی مکان قرار گیری خط آسمان و تقویت آن با رنگی مجزا از بستر طرح کمک کرد.

چنانچه تصورات خود را پرورش دهیم می توانیم آن چه را که در رویا و ذهن می پرورانیم برروی کاغذ بیاوریم.

 

گردآورنده: سپیدخت حکیمی

مجله زونکن


کاربر گرامی سایت در حال بروزرسانی است. در صورت بروز هر گونه مشکل، پیشتر از شما پوزش می خواهیم. تا چند ساعت آینده مشکل برطرف خواهد شد.