در سال های اخیر، در هر دو سطح ملی و بین المللی، توجه کارآفرینان و سرمایه گذاران به استارت آپ ها افزایش یافته و این روند به ایران هم راه یافته است. اهمیت استارت آپ ها و کارآفرینی در حوزه تکنولوژی و مشخص شدن فواید پشتیبانی از کسب و کارها در وضعیت شکننده خود در مراحل اولیه موجب شده تا افراد متخصص در حوزهای فنی و صنعتی مختلف در صدد اشتغال زایی به روش علمی و سازمان یافته برآیند.
امروزه حتی می توان گفت استارت آپ های موفق تبدیل به موتور رشد اقتصاد اطلاعاتی و اقتصاد اینترنتی شده اند و توسعه اخیر اکوسیستم های استارت آپ در سراسر جهان، نتایج چشمگیری در آینده اقتصاد جهانی خواهد داشت. بر اساس گزارشی که مرکز ملی فضای مجازی منتشر کرده، در بخش دولتی کشورهای پیشرفته، بیش از ۳۰ سال است که توسعه مراکز رشد کسب و کارها به عنوان سیاست و راهکاری پرطرفدار برای پرورش کارآفرینی و در نتیجه، توسعه پایدار از طریق ایجاد شغل مطرح شده اند و فعالیت این مراکز در رشد اقتصادی مانند کاتالیزور عمل می کند. همزمان، سرمایه گذاران نیز حمایت از استارت آپ ها را راهی جدید برای افزایش احتمال بازگشت سرمایه می دانند.
با وجودی که تقریبا همه استارت آپ های فناوری موفق دنیا از سه یا چهار اکوسیستم استارت آپ مانند "سیلیکون ولی" یا "بوستون" به وجود آمده اند، اما به نظر می رسد این روند به انتها رسیده و در سال های اخیر شاهد به وجود آمدن استارت آپ های موفق مستقلی در سراسر جهان بوده ایم.
همزمان با انفجار جهانی کارآفرینی، اکوسیستم های استارت آپ هم رشد و بلوغ قابل توجهی در سراسر جهان داشته اند.
از سوی دیگر با توجه به رسیدن قله جمعیتی به سن اثربخشی و فعالیت و در نتیجه نیاز این جمعیت به اشتغال، کارآفرینی و ایجاد شغل هم یکی از دغدغه های مهم جامعه محسوب می شود؛ بنابراین برنامه های دولت برای اشتغال زایی و ارائه وام به مشاغل کوچک و کسب و کارهای خانگی و نیز فعالیت بخش خصوصی در جهت جذب و پرورش ایده های جدید و تبدیل آن به کسب و کارهای نوپا، اهمیت زیادی در توسعه اقتصادی کشور خواهد داشت. گفتنی است رویدادهایی همچون استارت آپ ویکند و ایجاد مراکز رشد و جهادهای دانشگاهی در دانشگاه های مختلف، این فرصت را برای کارآفرینان جوان ایجاد کرده تا ایده های خود را به مرحله اجرا برسانند.
با وجود این فعالیت ها در حوزه کارآفرینی و حمایت از استارت آپ ها، اما کشور ما کماکان کشوری جوان در این زمینه به حساب می آید و هنوز برای ایجاد بسترهای مناسب، راه زیادی را در پیش دارد. مرکز ملی فضای مجازی ایده پردازی و جذب سرمایه را از مهمترین حوزه های چالش زا در زمینه کارآفرینی و کسب و کار در کشور می داند. در نتیجه، با توجه به رویکرد اقتصادی نوین در زمینه اطلاعات و فناوری، شناسایی، حمایت و ارتقای اکوسیستم های استارت آپ می تواند گام مهمی در رشد و توسعه اقتصادی باشد.